Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Més de 3.500 curtmetratges participaran en el festival 'Filmets'

Sala de premsa


Se celebrarà a Badalona del 6 al 14 de novembre

Més de 3.500 curtmetratges participaran en el festival 'Filmets'

El Festival Internacional Filmets de Badalona, que es celebrarà del 6 al 14 de novembre, ha rebut aquest any més de mil tres-centes pel·lícules provinents dels cinc continents. Badalona es convertirà  una vegada més en la capital mundial del curtmetratge i en un punt de trobada de directors i de professionals del gènere.

Les pel·lícules seleccionades competiran en la vintena de sessions del programa internacional, del qual sortirà la pel·lícula guanyadora de la Venus i 3.000 euros, les Venus i 1.000 euros als millors curts de cada gènere i els premis especials a les millors interpretacions, millor música original, etc.

El país convidat d'aquesta edició és Grècia, i la sessió de curts d'aquest país, acompanyada de la ja tradicional mostra gastronòmica, comptarà amb la destacada presència de Paola Starakis, del Greek Film Centre d'Atenes.

La programació oficial del festival comptarà amb les tradicionals sessions de cinema infantil, golfa, manifest (cinema polític i social), The Night of The Crypts (cinema fantàstic), Badalona en curt, Filmets per la convivència (immigració), Filmets Jove (sessions per estudiants de secundària), Cinema històric, i una novetat, La mar de filmets: cinema de la mediterrània, i que comptarà amb l'assistència de diferents directors participants.

En el hall del Teatre Zorrilla, seu principal del festival, se celebrarà el Filmets Corner, un punt de debat amb taula rodona, amb la col·laboració de Catalan Films, on es tractaran diversos aspectes relacionats amb la distribució del curtmetratge, amb l'assistència de professionals del sector i de directors i productors de curtmetratges.

A més de  diversos convenis amb festivals internacionals, s'han signat convenis de col·laboració amb diferents entitats culturals de la ciutat que participaran d'una forma activa en l'edició d'aquest any.

Festival Internacional Filmets

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa