Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat transmetrà en directe els Premis Butaca

Sala de premsa


'Mort de Dama', 'Mort d'un viatjant' i 'La casa de Bernarda Alba', les més nominades d'una gala que se celebrarà el 2 de novembre

lamalla.cat transmetrà en directe els Premis Butaca

El diari digital lamalla.cat retransmetrà en directe la gala de lliurament la quinzena edició dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya. Aquesta és una de les principals novetats de l'edició d'enguany, presentada aquest divendres en roda de premsa. Els Butaca celebren el seu quinzè aniversari amb una gala que se celebrarà al Museu Marítim de Barcelona el pròxim 2 de novembre i per a la què tres muntatges estan molt ben posicionats en la graella de sortida per als premis. Es tracta de Mort de Dama, de Rafael Duran; Mort d'un viatjant, de Mario gas i La casa de Bernarda Alba, de Lluís Pasqual, tots tres amb 7 nominacions. En l'apartat de cinema Tres dies amb la família (Mar Coll) i Forasters (Ventura Pons) són les que més candidatures han obtingut, amb cinc nominacions. Ja s'ha obert el període de votacions a través del portal www.premisbutaca.cat

Després de molts anys d'itinerància, els Butaca recalen per primera vegada a la capital de Catalunya amb una gala que se celebrarà al Museu Marítim. La itinerància iniciada fa alguns anys pels premis feia que els Butaca sortissin de la ciutat que els va veure néixer, Premià de Mar, i comencessin a girar per diversos municipis fins arribar enguany a Barcelona. La idea és que els premis tornin cada tres anys a Premià.

Aquest divendres s'ha presentat una quinzena edició "marcada per la implicació de la Diputació de Barcelona", tal com ha explicat Glòria Cid, una de les directores del certamen. "Després de molts anys a Premià, de molts poliesportius, podem celebrar una gala al Museu Marítim", ha destacat Cid. Tot i l'evolució, la directora dels Butaca ha remarcat que els premis "continuen tenint el seu caràcter independent per valorar la qualitat artística i no han canviat gens l'essència". Cid també ha destacat la complicitat que sempre han tingut de la professió i el fet que sigui un premi valorat perquè és el públic qui el dóna.

Una comissió formada per gent que no té vincles amb el teatre (però que té el requisit d'haver vist un mínim de 36 obres l'any) és qui tria els nominats de cada edició. D'aquesta comissió, que es reuneix tres vegades l'any, surten els 40 nominats. Els muntatges Mort de Dama, de Rafael Duran; Mort d'un viatjant, de Mario gas i La casa de Bernarda Alba, de Lluís Pasqual, acaparen 7 nominacions en l'edició d'enguany mentre que en l'apartat de cinema Tres dies amb la família (Mar Coll) i Forasters (Ventura Pons) són les que nominades.

Des d'aquest divendres ja es poden votar els nominats a través del web dels Premis Butaca. L'any passat 9.000 persones van aportat el seu gra de sorra als premis més populars de tots els què es concedeixen en l'àmbit cultural català.

Col·laboració de la XAL

La Xarxa Audiovisual Local col·labora enguany en la quinzena edició dels Premis Butaca. En el marc d'aquesta col·laboració, el diari digital lamalla.cat retransmetrà en directe la gala de lliurament dels premis des del Museu Marítim de Barcelona. Serà el 2 de novembre amb gran presència de professionals del sector i personalitats del món polític.

En opinió de Marc Melillas, director general de la XAL, aquests col·laboració "demostra la voluntat d'implicació que la XAL i la Diputació de Barcelona tenen en el terreny cultural amb uns premis que tenen un prestigi avalat per 15 anys".

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa