Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Nord TV de Morella dedica les 24 hores a la informació local en la seva nova etapa en TDT

Sala de premsa


El canal passa a denominar-se “Nord” i cobreix la comarca castelonenca dels Ports

Nord TV de Morella dedica les 24 hores a la informació local en la seva nova etapa en TDT

Aquesta setmana la comarca dels Ports, a Castelló, ha vist néixer dos nous mitjans de comunicació que vénen a cobrir les necessitats informatives d'aquesta zona del nord del País Valencià. D'una banda, Nord, el nou nom que ha pres l'antic Nord TV Morella en la seva nova etapa en digital. I de l'altra, comarquesnord.cat, un portal d'informació comarcal a internet.

 

Nord, 24 hores de notícies dels Ports

Nord és el canal de 24 ores de notícies de la comarca dels Ports, que veu la llum amb aquesta estructura bàsicament per fer front a la competència televisiva que ha provocat l'encesa digital i la multiplicació dels canals, convertint-se en pionera d'utilitzar la fórmula de cadenes com la CNN o el 3/24 en el món de la televisió de proximitat. D'aquesta manera és la televisió comarcal la que s'adapta als horaris dels espectadors i no a l'inrevés, com venia fent fins ara. Nord ofereix informació actualitzada de la comarca cada mitja hora durant tot el dia, que es complementa amb programes de divulgació, d'actualitat o de serveis gràcies a convenis de col·laboració amb la Xarxa de Televisions Locals (XTVL), Comuncàlia o l'associació de Televisions Digitals Independents.

Comarquesnord.cat porta la comarca arreu del món

Paral·lelament al naixement de Nord s'enceta el projecte comarquesnord.cat, que ja està a la xarax cobrint les deficiències d'informació de la comarca dels Ports al món digital d'internet. Comarquesnord.cat vol donar servei als habitants de la zona amb informació actualitzada de forma constant però sobretot vol ser la finestra amb què la gent de la comarca que viu fora continuï tenint contacte amb el seu poble i amb el que allà hi passa. Per això, a banda de les notícies, comarquesnord.cat ofereix la possibilitat d'escoltar la ràdio comarcak des de qualsevol lloc del món i, moltaviat, de veure vídeos d'actualitat.

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa