Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Televisió de Mataró i Maresmedigital TV es fusionaran en un sol canal

Sala de premsa


Començarà a emetre a principis del 2010 sota un nom nou

Televisió de Mataró i Maresmedigital TV es fusionaran en un sol canal

 

La televisió privada Televisió de Mataró i la pública Maresmedigital TV es fusionaran en un sol canal que començarà a emetre a principis del 2010, sota un nou nom i una nova imatge corporativa. Així ho han anunciat aquest dimarts el president del consorci digital Mataró-Maresme i alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i el director de Televisió de Mataró, Jaume Puig. Ambdós han justificat l'operació per "les dificultats econòmiques derivades de la crisi actual" però també pel "mal disseny del mapa de la TDT local", que va preveure fins a quatre canals en aquesta comarca. Amb la fusió, la viabilitat econòmica "quedarà assegurada perquè Televisió de Mataró aportarà la seva cartera de publicitat i Maresmedigital TV el pressupost assignat pels ajuntaments consorciats". L'objectiu de la fusió és aconseguir una televisió pública que garanteixi "la tradició de Televisió de Mataró", així com "l'eficiència i el potencial tecnològic" de Maresmedigital TV. En últim terme, s'ha expressat la la voluntat de garantir un bon servei públic "a partir del rigor i la independència informativa, i també d'una programació de qualitat".

 

 

Sumar audiències
El nou canal ocuparà el canal públic de TDT atorgat als ajuntaments del Baix Maresme i serà gestionat per una societat mercantil que es crearà properament. Una de les primeres funcions d'aquesta societat serà definir un nou organigrama de personal, que estarà integrat tant per treballadors de Televisió de Mataró com de Maresmedigital. La seu central del nou canal estarà situada als estudis actuals de Maresmedigital TV, tot i que es mantindran els platós de Televisió de Mataró. Fruit de la fusió, s'espera sumar les audiències que han consolidat fins ara les dues televisions: els 24.000 espectadors de Televisió de Mataró i els 6.000 de Maresmedigital TV.

Una de les qüestions que queden obertes arran d'aquesta fusió és què passarà amb la llicència de TDT local que va obtenir Televisió de Mataró. El director del canal, Jaume Puig, ha manifestat que aquesta decisió correspon al Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa