Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 10 de juliol de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Arrenca la setena temporada d'El Rodamón

Sala de premsa


El programa setmanal especialitzat en viatges presenta més reportatges inèdits

Arrenca la setena temporada d'El Rodamón

Aquest octubre arriba amb l'estrena de la setena temporada d'El Rodamón. El programa de viatges, produït per Televisió de Badalona i distribuït a través de la Xarxa de Televisions Locals, es presenta de nou amb més propostes i imatge renovada. Així, amb el periodista i fotògraf Romà Hereter al capdavant, El Rodamón torna amb reportatges inèdits de producció pròpia i nous convidats.

 

D'aquesta manera, el primer programa oferirà un documental realitzat per l'equip d'El Rodamón sobre el Ladakh, regió de l'Índia que acull el monestir d'Hemis. El reportatge aproparà a l'espectador els principals trets de la zona i oferirà la possibilitat de conèixer el festival budista que s'hi va celebrar aquest estiu i que les càmeres del programa van enregistrar in situ. Una experiència que Hereter podrà comentar amb l'escriptor i periodista Xavier Moret, convidat d'excepció per al primer Rodamón de la temporada. I és que Moret està especialitzat en el món dels viatges; col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació, va guanyar el premi Grandes Viajeros d'Edicions B el 2002 amb La isla secreta. Un recorrido por Islandia. Altres llibres de viatges publicats per aquest autor són: Boomerang: viatge al cor d'Austràlia i La sombra del baobab.

El Rodamón segueix, doncs, combinant la presència al plató de convidats procedents de l'àmbit dels viatges i el turisme amb els de les arts escèniques i plàstiques, la literatura, l'esport o la política. Pel que fa als continguts que el programa oferirà durant la setena temporada, cal esmentar que els reportatges guanyaran presència, així com la participació dels espectadors, ja que cada capítol inclourà diverses consultes formulades pel públic.

Amb energies renovades, El Rodamón és a punt per afrontar aquest nou curs, procurant, un any més, d'indagar en el plaer de viatjar, informant sobre un ampli ventall de conceptes relacionats amb aquest àmbit. L'equip del programa, dirigit per Romà Hereter, ja es troba treballant en els reportatges que aquesta temporada conduiran l'espectador a diversos indrets del món, entre els que ja podem avançar que es trepitjaran paratges tan fascinants com part de l'itinerari de la Ruta de la Seda, Canadà o racons que des de més a prop, en un context europeu, permetran conèixer atractives zones.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa