Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'DO' arrenca la temporada de tardor

Sala de premsa


Amb sèries de ficció, experiments documentals, projectes d'animació i propostes culturals

'DO' arrenca la temporada de tardor

Denominació d'Origen (DO), la franja de programes de nous formats coproduïts per l'XTVL i productores independents catalanes, ha estrenat aquest cap de setmana la temporada de tardor. Entre octubre i desembre es podran veure a DO sèries de ficció, experiments documentals, projectes d'animació i propostes culturals. Durant aquests mesos s'estrenaran cinc projectes diferents sota els títols Xadom, No hi ha futur, Antropologia, Cuntrol Z i Concers Privats. Completen la programació d'aquest trimestre quatre propostes culturals habituals de DO d'aquest any i d'àmbits com la música, el circ, la dansa i el teatre: Tallers Sonors, Circòpates, DanSA i Adaptation.

La sèrie de ficció Un ou de closca verda segueix donant aquesta nova temporada continuïtat i identitat visual a la programació DO 2009, tant a televisió com a internet.

On es pot veure
DO és un programa televisiu d'una hora setmanal que s'emet a més d'una vintena de televisions de proximitat de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). Es pot veure els dissabtes a les 00.30 h per Barcelona TV i els diumenges a les 23.40 h per Canal Blau - Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Terrassa TV, Conca TV (Igualada), Gavà TV, Maresmedigital TV, TAC 12 (Camp de Tarragona), Televisió El Vendrell, TV Badalona, TV l'Hospitalet, Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), VOTV (Vallès Oriental Televisió), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona) i Televisió de Girona. D'altra banda, les televisions següents emeten DO en l'horari que elles convenen: Canal Mollet TV, Televisió del Berguedà, Televisió de Mataró, Televisió de Vandellòs, Molins de Rei TV i Canal Català Girona Pla (Banyoles).

DO també és un projecte audiovisual que té finestra a internet, a través de la pàgina web www.xtvl.tv/do, complementada pel bloc www.xtvlblocs.cat/do.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa