Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Digitals' de COMRàdio i 'La Malla' de Canal Blau TV premis 'Excel·lència a la Comunicació i divulgació de les TIC'

Sala de premsa


El Col·legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació atorga el guardó com a cloenda de la 7ena Diada de les Telecomunicacions

'Digitals' de COMRàdio i 'La Malla' de Canal Blau TV premis 'Excel·lència a la Comunicació i divulgació de les TIC'

Aquest vespre, en el marc de la 7ena Diada de les Telecomunicacions de Catalunya, el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) farà lliurament dels Premis Excel·lència a les Telecomunicacions de Catalunya. El programa DIGITALS de COMRàdio ha estat premiat amb el guardó a l'Excel·lència a la Comunicació i/o divulgació de les TIC. En la mateixa categoria també ha estat guardonat el programa LAMALLA de Canal Blau TV de Vilanova i la Geltrú,  que  s´emet a través de 31 televisions locals que pertanyen a la Xarxa de Televisions Locals.

Els guardons Excel·lència premien la tasca d'empreses, institucions i mitjans de comunicació en les categories D'Excel·lència Empresarial, Excel·lència a la Innovació Tecnològica, Excel·lència al Desenvolupament Sostenible i Excel·lència a la Comunicació i/o divulgació de les TIC.

A la categoria d'Excel·lència a la comunicació i divulgació de les TIC el guardó ha estat atorgat a COM Ràdio pel programa DIGITALS. DIGITALS, dirigit per Mònica López, s'emet cada dissabte de 3 a 6 de la tarda a la COM. Amb un esperit divulgatiu, didàctic i divertit DIGITALS prova d'acostar les tecnologies de la informació i la ciència d'una forma propera. DIGITALS a més de ser un programa de ràdio també és l'espai de divulgació de tecnologies a la COM apareixent en forma de seccions a diferents programes de la COM com EL DIA A LA COM, programa dirigit pel Jordi Duran.

Pel que fa a la categoria de televisió, el programa 'La Malla' de CANAL BLAU TV de Vilanova i la Geltrú, que s'emet a través de 31 televisions locals de la Xarxa de Televisions Locals,  ha estat també guardonat. A la categoria de Revista tècnica 'A+ AUDITORIA Y SEGURIDAD', editada per la Fundación Dintel.

A les altres categories els premiats han estat l'empresa MIER COMUNICACIONES i ha estat guanyadora del premi a l'Excel·lència empresarial. INDRA i el Parc d'Innovació LA SALLE han estat premiats ex-aequo en Excel·lència a la Innovació. El premi al Desenvolupament sostenible ha estat atorgat a la Fundació ECOTIC.

Els premis Execel·lència s'atorgaran en el marc d'un sopar de Gala que servirà de cloenda de la 7ena Diada de les Telecomunicacions que se celebra avui al Palau de Congressos de Fira de Barcelona.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa