Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Angles', premiat per fomentar la igualtat de gènere

Sala de premsa


L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya guardona el programa de debat de l’XTVL

'Angles', premiat per fomentar la igualtat de gènere

El programa de debat Angles de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) ha estat guardonat amb el premi “Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2009”, concedit per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) en reconeixement a la seva aposta en favor de “continguts equitatius per a homes i dones”. L’equip del programa, dirigit i presentat per Jordi Sacristan, ha rebut el guardó aquest dimecres al vespre en el marc de l’entrega dels XVII Premis de Comunicació no Sexista, que l’ADPC ha celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona.

Angles és un programa setmanal nocturn que, al llarg d’una hora, debat sobre qüestions relacionades amb l’actualitat i la vida quotidiana en general a partir de les reflexions d’experts en diferents matèries. A més de la tertúlia, el programa es complementa amb una enquesta al carrer i un reportatge produïts per les televisions adherides a l’XTVL. Aquestes peces recullen el punt de vista de ciutadans de diferents punts de Catalunya, fet que permet aportar una visió coral sobre els temes tractats. Angles va néixer al setembre del 2008 com una coproducció entre l’XTVL i TV Badalona. Actualment, la Xarxa coprodueix el programa amb TV L’Hospitalet, des d’on s’enregistra sota la coordinació de Trini Gutiérrez i la realització de Carles Molinario.

El programa es pot veure els dimarts a les 23 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa TV i Maresmedigital TV, i a la mitjanit per TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Blau – Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, VOTV (Vallès Oriental TV), Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona i Penedès TV.

Angles també disposa del web www.xtvl.tv/angles, on es poden visionar els programes emesos per televisió, així com del bloc http://angles.blocs.xtvl.tv/. Podeu visionar un vídeo que mostra el tractament en favor de la igualtat de gènere que Angles ha dut a terme en successives entregues accedint a l’adreça
http://angles.minisites.xtvl.tv/premis.

El club, de TV3, i La tarda, de Barcelona TV, també premiats
L'ADPC també ha reconegut les bones pràctiques en Comunicació No Sexista del desaparegut programa El Club, de TV3, i del magazín La Tarda, de Barcelona TV. En l'apartat de premsa, s'ha distingit el diari Público i la revista Elle. Els premis també han reconegut la periodista Milagros Pérez Oliva i la fotògrafa Colita. Però no tots els guardons han estat de reconeixement. En aquest sentit, l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya ha volgut donar a conèixer dos casos de males pràctiques: un per part del Club Harley Davidson de Lloret de Mar, "per utilitzar la imatge d'una dona com un objecte" i un altre per part de la revista Alba "per la campanya contra l'avortament i la utilització d'un fetus".

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa