Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Marc Melillas, director general de la XAL, guardonat amb el premi Talent 2009 de l’Acadèmia de Televisió

Sala de premsa


En reconeixement a la seva dedicació al mitjà televisiu

Marc Melillas, director general de la XAL, guardonat amb el premi Talent 2009 de l’Acadèmia de Televisió

L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha concedit el premi Talent 2009 a Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), en reconeixement a la seva tasca professional en favor del mitjà televisiu. L'entitat ha decidit distingir així "la feina entre bastidors" de Marc Melillas al capdavant d'una estructura de suport als mitjans audiovisuals locals, com és la XAL. Els premis Talent són proposats pels membres de l'Acadèmia, i els candidats que hi opten han d'acreditar haver desenvolupat una trajectòria professional rere la càmera "amb brillantor i reconeixement general". Juntament amb Marc Melillas, aquesta institució també ha reconegut altres professionals del sector audiovisual com Fernando Navarrete, realitzador de TVE, i Miquel Garcia, cap de nous formats de TVC, entre d'altres. A més, enguany l'Acadèmia ha decidit per unanimitat concedir un premi extraordinari al músic i compositor Anton García Abril, autor de bandes sonores de sèries de televisió cóm El Hombre y la Tierra de Fèlix Rodríguez de la Fuente o Brigada Central. La cerimònia d'entrega dels premis se celebrarà a finals del mes de novembre, segons ha informat l'Acadèmia.

Marc Melillas s'ha mostrat satisfet amb la concessió del premi "ja que reconeix la feina feta de l'XTVL al llarg d'aquests 10 anys reforçant els mitjans locals". En aquest sentit ha declarat que el guardó "suposa també un reconeixement al sector de la televisió local". Finalment, ha afegit que el premi de l'Acadèmia "és una bona notícia que arriba en l'any de celebració del desè aniversari de l'XTVL i lamalla.cat".

Marc Melillas va néixer a Caracas (Veneçuela) el 1963. Llicenciat en Ciències de la Informació, és el director general de la Xarxa Audiovisual Local des de finals de 2007. Entre el 2003 i el 2007 va ser director de Continguts i Serveis de la Xarxa de Televisions Locals. Va impulsar la creació del Mercat Audiovisual de Catalunya i el va dirigir durant 5 anys (2000-2005). Entre el 2000 i el 2002 va ser coordinador del Circuit de Televisions Locals, l'ens precedent de la Xarxa de Televisions Locals. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada als mitjans de comunicació de proximitat. Va ser director de Canal 51 Televisió de Badalona i ha col·laborat amb altres televisions locals.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa