Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Què, non?' emetrà films fets per alumnes de diferents escoles i instituts de Catalunya

Sala de premsa


Són el resultat del projecte educatiu 'Cinema en curs', pioner a Espanya

'Què, non?' emetrà films fets per alumnes de diferents escoles i instituts de Catalunya

El programa infantil Què, non? de la Xarxa de Televisions Locals emetrà a partir d'aquest divendres 16 d'octubre els nous films realitzats pels alumnes que han participat en el projecte Cinema en curs. Una iniciativa que va néixer l'any 2005 i que promou l'organització de tallers de cinema a escoles i instituts públics de Catalunya, amb un doble objectiu: fer descobrir la creació cinematogràfica als nens i als joves i alhora explorar la potencialitat pedagògica del cinema. Els films que es podran veure al Què, non? es van dur a terme en el curs 2008-2009, durant el qual més de 250 alumnes de primària i secundària van participar en el projecte. De la mà de persones vinculades al món del cinema (realitzadors, guionistes, directors de fotografia, muntadors, etcètera), al llarg de tot el curs i dins l'horari escolar, els alumnes van descobrir el cinema a partir de la pròpia pràctica creativa i del visionat de pel·lícules de tots els temps i de cultures d'arreu del món.

Cinema en curs és un iniciativa pionera a Espanya, organitzada per l'associació A Bao A Qu que compta amb el suport dels departaments de Cultura i d'Educació de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra. També ha rebut el recolzament dels ajuntaments d'algunes localitats on s'ha desenvolupat el projecte (Alcarràs, Bordils, Bossòst i Sant Pere de Ribes).

Dates d'emissió dels films
16.10.09: La pilota rosa, realitzat pels alumnes de 6è del CEIP Espronceda (Sabadell).
19.10.09: Tot per l'examen, realitzat pels alumnes de 6è del CEIP Bordils (Bordils).
20.10.09: Oumar, realitzat pels alumnes de 3er, 4rt, 5è i 6è de l'aula d'acollida del CEIP Comtes de Torregrossa (Alcarràs).
21.10.09: El color de l'amistat, realitzat pels alumnes de 6è del CEIP Mestre Morera (Barcelona). 
22.10.09: Tu, gran: i jo?, realitzat pels alumnes de 5è i 6è del CEIP Riera de Ribes i els alumnes de 1er de Batxillerat de l'IES Can Puig (Sant Pere de Ribes).
23.10.09: Sol sol, realitzat pels alumnes de 5è i 6è del CEIP Riera de Ribes i els alumnes de 1er de Batxillerat de l'IES Can Puig (Sant Pere de Ribes).
26.10.09: Es boni moments, realitzat pels alumnes de 5è i 6è del CEIP Sant Ròc (Bossòst, Val d'Aran).
27.10.09: Va i ve, realitzat pels alumnes de 6è del CEIP Els Xiprers (Barcelona).

Aquests films es podran veure dins del programa infantil Que, non?, coproduït per l'XTVL i Benecé, que es pot veure de dilluns a divendres, a partir de les 19.10 h, per les televisions locals següents: TV Badalona, Gavà TV, Canal Blau - Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), El 9 TV (Osona), Televisió de la Conca (Igualada), Canal Reus TV, TV El Vendrell,TV Girona, TV L'Hospitalet, Canal Terrassa TV, Maresme Digital TV, TAC 12 (Camp de Tarragona) i VOTV (Vallès Oriental Televisió).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa