Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat retransmetrà en directe la gala d’entrega dels Premis Butaca

Sala de premsa


L'XTVL també farà cobertura de l'acte a través dels programes 'La Setmana' i 'Escenaris'

lamalla.cat retransmetrà en directe la gala d’entrega dels Premis Butaca

El diari digital lamalla.cat oferirà en directe la retransmissió de la gala de lliurament de la XV edició dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya que se celebrarà el proper dilluns 2 de novembre, a les 22 h, al Museu Marítim de Barcelona. Aquesta retransmissió forma part de la col·laboració que la Xarxa Audiovisual Local, a la qual pertanyen lamalla.cat i la Xarxa de Televisions Locals, presta enguany per primer cop com a mitjà organitzador dels premis. En virtut d'aquesta col·laboració, la Xarxa de Televisions Locals també donarà cobertura a la gala a través d'un reportatge en el programa d'actualitat La Setmana, coproduït per la Xarxa i TV Badalona, i d'un resum especial al programa d'arts escèniques Escenaris, produït per Canal Terrassa Vallès.

Els Premis Butaca són organitzats per l'Associació Premis Butaca i la Diputació de Barcelona a través de l'Àrea de Cultura, i es poden considerar actualment els guardons de referència al món del teatre i el cinema de Catalunya. Els Butaca van néixer a Premià de Mar l'any 1995 amb l'objectiu de crear uns premis escollits pels espectadors. Així, entre el 18 de setembre i el 26 d'octubre d'enguany, el públic ha pogut votar a través de la pàgina web www.premisbutaca.cat els espectacles i/o els intèrprets que havien estat prèviament nominats per una comissió d'espectadors. Enguany, els Butaca preveuen 20 categories, 17 d'arts escèniques i 3 de cinema.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa