Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > lamalla.cat crea el primer recull de notícies del segle XXI amb un joc interactiu

Sala de premsa


Un nou portal que resumeix els fets més rellevants a Catalunya, Espanya i el món des de 1999, any de creació d'aquest diari digital

lamalla.cat crea el primer recull de notícies del segle XXI amb un joc interactiu

Lamalla.cat posa en línia des d'aquest dimecres el primer recull de notícies des de l'inici del segle XXI en un mitjà digital català. Es tracta d'un nou portal que recull els fets més rellevants de l'última dècada, des de 1999, any en què va arrencar aquest diari digital. 'lamalla del decenni' és un repàs cronològic en textos, imatges i vídeos a la història recent de Catalunya, Espanya i el món. El nou portal incorpora també un joc interactiu perquè els internautes posin a prova els seus coneixements sobre l'actualitat dels darrers temps.

El portal arrenca com a 'lamalla del decenni' (1999-2008) però tindrà continuïtat a partir d'ara amb el recull de les notícies més destacades de 2009 i dels propers anys. Un dels objectius és servir com a eina útil de consulta a internautes de totes les edats, però especialment a joves estudiants que necessitin dades o referències informatives dels fets més importants del nostre temps.

El joc del decenni
El nou especial sobre el decenni va acompanyat d'un nou joc en línia (decenni.lamalla.cat) perquè els internautes posin a prova els seus coneixements i la seva rapidesa a l'hora de respondre preguntes sobre notícies i fets destacats dels darrers anys. Si el jugador ho desitja pot registrar el seu nom o pseudònim en el joc i aparèixer en el rànquing dels participants que hagin respost correctament més preguntes en un espai de temps més curt.

Una altra novetat dels 10 anys de lamalla.cat
Aquest nou contingut és una novetat més de les que ha anat incorporant lamalla.cat al llarg de 2009 per celebrar el desè aniversari de la seva creació. El passat dia 13 de juny, coincidint amb el dia del desè aniverari, lamalla.cat va incorporar l'emissió diària de vídeo en directe i des d'aquell dia ofereix de manera regular tots els programes informatius i esportius de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL): el noticiari Al Dia; l'informatiu diari d'esports Esports en Xarxa, i l'espai del cap de setmana XS-Esports, que inclou retransmissions esportives. També s'han ofert retransmissions audiovisuals especials, com la de l'acte institucional de l'Onze de Setembre des del Parc de la Ciutadella o l'emissió en exclusiva de la gala de lliurament dels premis Butaca de teatre i cinema, dilluns d'aquesta setmana.

Al llarg de l'any, el diari digital ha creat també lamalla>tv, una versió del diari digital netament audiovisual que permet seguir la informació diària a través dels videos produïts pel servei de notícies XN de l'XTVL i per la pròpia redacció de lamalla.cat.

Actualment l'equip de lamalla.cat i la factoria d'interactius de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) treballen en la propera creació de nous espais de continguts audiovisuals i de participació a internet, com la plataforma de vídeo sota demanda xip/tv que es posa a disposició de les televisions locals i una nova xarxa social centrada especialment en l'àmbit local, anomenada "fesmalla".

El desè aniversari de lamalla.cat coincideix amb el de la creació de la Xarxa de Televisions Locals i la celebració culminarà el dia 2 de desembre d'enguany amb la jornada Next que organitarà la XAL a la torre Agbar de Barcelona.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa