Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Europeus' dedica un especial als 20 anys de la caiguda del Mur de Berlín

Sala de premsa


S’emetrà el proper dilluns coincidint amb l’aniversari d’aquest fet històric

'Europeus' dedica un especial als 20 anys de la caiguda del Mur de Berlín

Catorze televisions locals adherides a l'XTVL emetran el proper dilluns a la nit un especial del programa Europeus sobre els 20 anys de la caiguda del Mur de Berlín. A banda de repassar els actes de celebració d'aquest aniversari, l'especial inclourà el reportatge 20 anys de la caiguda del Mur, reflexions des de Catalunya, que l'XTVL ha produït per a la Xarxa d'Entitats Europeistes de Catalunya.

 

El reportatge plantejarà una reflexió sobre aquest fet històric a partir de les vivències i els records que guarden d'aquell dia personatges destacats de la política i la societat catalana, com l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall. També incorporarà la mirada que diferents corresponsals de premsa van projectar d'un esdeveniment que ha estat crucial en la història d'Europa. Finalment, el reportatge recollirà l'experiència de l'artista català Ignasi Blanch, l'únic espanyol que fa 20 anys va pintar una part del Mur de Berlín.

L'especial del programa Europeus tindrà una durada de 25 minuts i s'emetrà dins del contenidor nocturn Civilis a les 23 h per TV L'Hospitalet, Canal Terrassa TV i Maresmedigital TV, i a la mitjanit per TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Blau-Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, VOTV (Vallès Oriental Televisió), Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona i Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès). Més informació al web www.xtvl.tv/europeus.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa