Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL, premiada per la difusió del món rural

Sala de premsa


L’Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) li ha concedit el guardó

L’XTVL, premiada per la difusió del món rural

El sindicat agrari ASAJA ha decidit guardonar la Xarxa de Televisions Locals amb el premi de Dinamització del Camp i Món Rural per "la difusió que fa de l'actualitat agrària i rural" de Catalunya. Aquest premi reconeix la tasca que duu a terme l'XTVL per donar a conèixer el món rural a través de diferents programes, alguns de temàtica específica com Pagès.cat, que va estar en antena fins al passat mes de juliol, i d'altres que periòdicament s'han fet ressò d'aquesta realitat, com Natura't i L'art de cuidar-se, actualment en emissió. Del món rural també n'ha parlat en diferents ocasions aquest any la tertúlia nocturna Angles.

En aquesta línia, la Xarxa té previst estrenar al gener del 2010 el contenidor nocturn Naturalment, dedicat al paisatge i l'entorn natural, on s'inclourà l'espai Visc de la terra, ambientat en l'àmbit de la pagesia. Naturalment i Visc de la terra seran una producció de TVLOCAL.CAT (Canal Reus TV, El 9 TV, Lleida TV, Olot Televisió, Televisió de Girona, Televisió de Manresa, Televisió de Mataró i Canal Nord Figueres) per a la Xarxa de Televisions Locals.

L'entrega del premi se celebrarà aquest dissabte al migdia a l'Hotel Augusta de Granollers, en el marc de la celebració dels 10 anys d'ASAJA.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa