Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL i COMRàdio col·laboraran amb la Federació Catalana de Vela en la difusió d'aquest esport

Sala de premsa


L’XTVL i COMRàdio col·laboraran amb la Federació Catalana de Vela en la difusió d'aquest esport

El pailebot Santa Eulàlia acollirà la signatura de l'acord de col·laboració entre l'XTVL i COMRàdio, respectivament, amb la Federació Catalana de Vela

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

En virtud d'aquest acord aquest dissabte se celebrarà la 1ª Copa Catalunya COMRàdio de Vela Escolar al Port de Barcelona

L’XTVL i COMRàdio col·laboraran amb la Federació Catalana de Vela en la difusió d'aquest esport

COMRàdio i la Xarxa de Televisions Locals signaran aquest dissabte un acord de col·laboració amb la Federació Catalana de Vela amb l'objectiu de potenciar la difusió d'aquest esport a través d'ambdós mitjans. Gràcies a aquest conveni, a més, la Xarxa serà a partir d'ara el mitjà oficial de les competicions organitzades per l'entitat velera. L'acord se signarà a bord del pailebot Santa Eulàlia al Moll d'Espanya de Barcelona, i hi participaran el director general de COMRàdio, Francesc Triola, el director general de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, i el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva.

En virtut d'aquest acord, aquest mateix dissabte se celebrarà la 1ª Copa Catalunya COMRàdio de Vela Escolar, on hi prendran part una cinquantena d'alumnes de diferents escoles de vela de Catalunya. La regata, organitzada pel Real Club Marítim de Barcelona, la Federació Catalana de Vela i el Saló Nàutic, és una manera d'apropar l'esport de la vela a la ciutadania. Les proves es faran davant de la plaça del Portal de la Pau, enfront del Maremàgnum i Colom a partir de les 11.30 h. Hi col·laboraran la Xarxa de Televisions Locals, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, el Centre Municipal de Vela i l'Escola Catalana de Vela.


COMRàdio farà un seguiment de la regata a través del programa matinal Eureka!, conduït per Mònica López, que s'emet de 9 a 13 h. D'altra banda, Miquel Giménez enregistrarà el programa per a infants i joves DiguesCOM! des de la plaça del Portal de la Pau.  El programa s'emetrà el mateix dissabte en el seu horari habitual, de 16 a 18 h.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa