Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Infolocal debatrà el paper de les agències de notícies com a suport dels mitjans locals

Sala de premsa


El Fòrum d’Informació, Televisió Local i Internet se celebrarà aquest dimarts 17 de novembre a Terrassa

Infolocal debatrà el paper de les agències de notícies com a suport dels mitjans locals

El paper que juguen les agències de notícies com a suport dels mitjans locals. Aquest és el tema que centrarà aquest dimarts la jornada Infolocal, el Fòrum d'Informació, Televisió Local i Internet organitzat per la Xarxa Audiovisual Local i Canal Terrassa Vallès, que se celebrarà al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. En aquesta vuitena edició, el debat estarà moderat pel periodista Ramon Pellicer i comptarà amb les intervencions de Leandro Lamor, director d'EFE Catalunya; Loli Franco, cap de redacció d'Atlas Catalunya; Saül Gordillo, director de l'Agència Catalana de Notícies; i Carlos Torreiro, director d'Informatius de la Xarxa de Televisions Locals.

En el marc d'Infolocal també es presentarà l'informe La informació de proximitat als informatius televisius catalans que ha dut a terme l'Observatoride la Comunicació Local (OCL), adscrit a la l'Institut de la Comunicació (InCOM) de la Universitat Autònoma de Barcelona. La presentació anirà a càrrec de David Domingo, coordinador de l'OCL.

D'altra banda, la jornada acollirà les habituals sessions de treball entre responsables de la Xarxa de Televisions Locals i de les televisions adherides. Enguany també l'equip de lamalla.cat també es reunirà per analitzar les seves dinàmiques de treball.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa