Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'espai d'actualitat parlamentària 'Ciutadella' celebra 300 programes en antena

Sala de premsa


El president del Parlament, Ernest Benach, felicita el programa i destaca la seva funció de servei als ciutadans

L'espai d'actualitat parlamentària 'Ciutadella' celebra 300 programes en antena

Aquesta setmana Ciutadella, el programa d’actualitat parlamentària de l’XTVL, compleix 300 edicions en antena i amb motiu d’aquest aniversari el president de la cambra catalana, Ernest Benach, ha felicitat l’espai. En declaracions al programa d’aquesta setmana, Benach ha afirmat que haver arribat a les 300 edicions “no és només una bona notícia per ‘Ciutadella’, sinó també per al país, sobretot per a aquells ciutadans que necessiten saber què fan els seus diputats i quina defensa fan del seu territori al Parlament”.

 

Des de fa set anys, Ciutadella, un espai produït per la Xarxa i la productora Catalana de Televisió Local, combina en 30 minuts les notícies sobre l’actualitat parlamentària amb un reportatge sobre el perfil d’un diputat o diputada produït pel Canal Parlament, amb qui l’XTVL manté un acord de col•laboració. Presentat per Begoña Fernández i Oriol Puig, el programa s’enregistra des de múltiples escenaris de la cambra catalana i recull aspectes curiosos o poc coneguts del dia a dia de la institució i del personal que hi treballa, amb l’objectiu de fer-la més propera als ciutadans.

L’XTVL distribueix Ciutadella a totes les televisions locals adherides, que l’emeten en l’horari que convenen. També es pot veure a través del web del Parlament, accedint a l’adreça http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/programes-parlament/xtvl.

Ciutadella disposa d’un bloc propi, www.xtvl.tv/ciutadella, que permet visionar els capítols emesos i consultar notícies sobre l’actualitat parlamentària en general. El bloc també inclou enllaços amb pàgines web d’institucions, partits i dirigents polítics.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa