Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Denominació d'Origen' estrena vuit noves produccions

Sala de premsa


La franja de nous formats de la XTVL aposta aquesta tardor per sèries de ficció i propostes properes al documental i al món de les arts

'Denominació d'Origen' estrena vuit noves produccions

Denominació d'Origen (DO), la franja de programes de nous formats coproduïts per la XTVL i productores independents catalanes, estrena aquest cap de setmana la programació corresponent al quart trimestre de 2008.

Durant aquest període, DO estrenarà vuit noves produccions. Dues són sèries de ficció: Irene i María i Percepcions. Dins aquest gènere, les dues propostes experimenten i cerquen noves fórmules audiovisuals i ho fan des de diferents punts de vista, com la nostàlgia o el terror. D'altra banda i com és habitual, DO s'apropa aquesta nova temporada al gènere documental, en aquesta ocasió, a través de les sèries Tertulians i Insiders, que s'allunyen dels formats de documental estàndard per incloure elements de transgressió formal i de contingut. A mig camí de la ficció i el documental, s'estrena també Oltre i limiti, sèrie gravada íntegrament en italià. Altres novetats de la temporada aposten per continguts culturals com Circòpates, una visió del món del circ, o Adaptation, amb retrats a joves dramaturgs catalans. Completa les estrenes d'aquesta nova temporada la sèrie La metamorfosis de la palomita, un conjunt d'accions artístiques de carrer, amb vocació antisistema.
Finalment, DO recupera els propers tres mesos produccions d'èxit d'altres temporades com K-7, Extres, Plimba Vorbi Gura, Puetes i Salah.

DO, una fórmula consolidada de contenidor nocturn per als caps de setmana
La programació DO la componen espais de durada breu (3, 5 , 10 o 13 minuts), generalment de format seriat i de temàtiques diferents elaborades per persones físiques o productores independents del país. Els programes contenidors DO s'emeten simultàniament a 17 televisions locals els dissabtes i diumenges, a les 0.00 h aproximadament. Aquestes televisions són: Barcelona TV (amb una setmana de retard), Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Reus TV, Canal Terrassa TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Lleida Televisió, Televisió Badalona, TV Girona, TV L'Hospitalet, TVM Televisió de Manresa, TVM Televisió de Mataró, VTV Vilafranca TV, Maresmedigital TV i Televisió El Vendrell.

La resta de televisions on s'emet la programació DO ho fa de manera sindicada. Cada televisió programa els dies i hores que més li convé, sempre en franja nocturna. Les televisions són les següents: Canal Català Girona Pla (Banyoles), Canal Català Maresme, Televisió de la Conca (Igualada), Canal Mollet, Maricel TV (Sitges), Molins de Rei TV, Olot TV, Sesrovires TV 10, Sant Cugat TV i Televisió Vandellòs.

XTVL

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa