Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 250 professionals assisteixen a la jornada NEXT per debatre les tendències de futur del sector audiovisual

Sala de premsa


250 professionals assisteixen a la jornada NEXT per debatre les tendències de futur del sector audiovisual

D'esquerra a dreta, el director general de la XAL, Marc Melillas, el gerent del Consorci de Comunicació Local, Marc Bonastre, i el president de l'Acadèmia de TV, Manuel Campo Vidal, durant la inauguració de la jornada

Més informació

NEXT 3

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

L'acte ha posat el punt i final a la celebració del desè aniversari de l'XTVL i lamalla.cat

250 professionals assisteixen a la jornada NEXT per debatre les tendències de futur del sector audiovisual

Prop de 250 professionals han assistit aquest dimecres a la Torre Agbar de Barcelona a la tercera edició de NEXT, una jornada organitzada per la Xarxa Audiovisual Local que en aquesta edició ha analitzat la gestió dels mitjans audiovisuals a partir de les reflexions del president de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts de la Televisió, Manuel Campo Vidal, l'exdirector general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Joan Majó, i el director de l'International Institute for Television Leadership, Doug Macnamara.

En la seva intervenció, el president de l'Acadèmia de les Ciències i de les Arts de la Televisió, Manuel Campo Vidal, ha vaticinat que el sector dels mitjans de comunicació espanyol sortirà de la transició en què es troba i de la crisi que pateix advertint, però, que "en sortirà canviat, tant en les composicions accionarials com en les aliances entre mitjans". Campo Vidal ha defensat canvis legislatius per acompanyar la transició que viu el sector i  ha reclamat més diàleg del Govern i dels grups parlamentaris amb els professionals de l'audiovisual. Segons el president de l'Acadèmia de TV, aquest diàleg ha de servir per garantir el model de convivència entre la televisió pública i la privada.

De la seva banda, l'exidrector general de la Coporació Catalana de Ràdio i Televisió, Joan Majó, ha manifestat que l'anàlisi de la situació que viu el sector audiovisual és "imprescindible" per gestionar el canvi, que segons ell passa per l'eficiència i per una bona relació entre qualitat i cost. Majó també ha apuntat les funcions que des del seu punt de vista hauria de complir la televisió pública: informar objectivament, formar educativament, entretenir amb continguts de qualitat i promoure i normalitzar la llengua pròpia.

Al seu torn, Doug Macnamara, president i conseller delegat de Banff Executive Leadership i director de l'International Institute for Television Leadership, ha reflexionat sobre els models de gestió de les empreses audiovisuals i ha apuntat que el treball en xarxa entre productors i distribuidors de continguts serà un dels paradigmes més viables en el futur.

Durant la clasura de la jornada, el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Josep Mayoral, ha instat les televisions de proximitat a obrir-se a la participació dels ciutadans i a oferir continguts capaços de competir amb altres operadors.

En representació del Govern de la Generalitat hi ha assistit el Secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, i en nom del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, el conseller Josep Pont, entre altres personalitats.

La tercera edició del NEXT ha tancat els actes del desè aniversari de l'XTVL i lamalla.cat, dos mitjans gestionats per la Xarxa Audiovisual Local, impulsada per la Diputació de Barcelona.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa