Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'Acadèmia de Televisió entrega el premi Talent a Marc Melillas, director general de la XAL

Sala de premsa


En reconeixement a la seva dedicació al mitjà televisiu

L'Acadèmia de Televisió entrega el premi Talent a Marc Melillas, director general de la XAL

L'Acadèmia de les Ciències i les Arts de Televisió ha concedit aquest dimecres el premi Talent 2009 a Marc Melillas, director general de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), en reconeixement a la seva tasca professional en favor del mitjà televisiu. L'entitat ha decidit distingir així "la feina entre bastidors" de Marc Melillas al capdavant d'una estructura de suport als mitjans audiovisuals locals, com és la XAL. Durant el seu parlament, Melillas ha agraït el premi "pel reconeixement que suposa al món de la televisió local". 

Els premis Talent són proposats pels membres de l'Acadèmia, i els candidats que hi opten han d'acreditar haver desenvolupat una trajectòria professional rere la càmera "amb brillantor i reconeixement general". En un acte celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, aquesta institució també ha reconegut altres professionals del sector audiovisual com Fernando Navarrete, realitzador de TVE, i Miquel Garcia, cap de nous formats de TVC, entre d'altres. A més, enguany l'Acadèmia ha decidit per unanimitat concedir un premi extraordinari al músic i compositor Anton Garciía Abril, autor de bandes sonores de sèries de televisió cóm El Hombre y la Tierra de Fèlix Rodríguez de la Fuente o Brigada Central.

Marc Melillas va néixer a Caracas (Veneçuela) el 1963. Llicenciat en Ciències de la Informació, és el director general de la Xarxa Audiovisual Local des de finals de 2007. Entre el 2003 i el 2007 va ser director de Continguts i Serveis de la Xarxa de Televisions Locals. Va impulsar la creació del Mercat Audiovisual de Catalunya i el va dirigir durant 5 anys (2000-2005). Entre el 2000 i el 2002 va ser coordinador del Circuit de Televisions Locals, l'ens precedent de la Xarxa de Televisions Locals. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada als mitjans de comunicació de proximitat. Va ser director de Canal 51 Televisió de Badalona i ha col·laborat amb altres televisions locals.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa