Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > El CCCB projectarà aquest Nadal una trentena de sèries de DO coincidint amb els 5 anys del projecte

Sala de premsa


La presentació de la retrospectiva tindrà lloc el proper dimarts 22 de desembre a les 19.30 h a l'Auditori del CCCB

El CCCB projectarà aquest Nadal una trentena de sèries de DO coincidint amb els 5 anys del projecte

El projecte Denominació d'Origen (DO) de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) ha arribat aquest mes de desembre als 5 anys d'emissions ininterrumpudes. Durant aquest període s'han coproduït i emès 113 sèries realitzades per directors i productors emergents amb propostes de format i contingut transgressors i lliures. Amb motiu del 5è aniversari de DO, l'Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona projectarà durant el període nadalenc i a totes les hores d'obertura del CCCB una selecció de produccions de ficció, documentals, culturals i videocreació emeses a Denominació d'Origen. La retrospectiva es podrà veure entre els dies 22 de desembre de 2009 i 10 de gener de 2010.

L'acte de presentació de la retrospectiva d'aquests 5 anys de DO se celebrarà el proper dimarts 22 de desembre a les 19.30 h a l'Auditori del CCCB, i comptarà amb la presència del director general de la XAL, Marc Melillas, i del CCCB, Josep Ramoneda. En el transcurs d'aquest acte, la Xarxa Audiovisual Local  i el Centre de Cultura Contemporània anunciaran un acord de col·laboració entre de les dues entitats, que permetrà emprendre accions conjuntes en suport a la creació audiovisual i als artistes emergents.

La primera acció conjunta es materialitzarà de forma imminent amb aquesta retrospectiva de DO, en el marc de la qual es projectaran una trentena de produccions audiovisuals que han format part de la història del projecte, entre elles Paraules al Vent, reconeguda internacionalment en el marc del certamen de televisió de qualitat INPUT 2007, celebrat a Lugano (Suïssa). A la retrospectiva també s'hi podran veure les sèries Carretera i Mantra, Portbou, Irene i Maria, Vent maleit [Torna'm les meves coses], Circòpates, DanSA o Xadom, sèrie preseleccionada per a la projecció dins l'INPUT 2010, que se celebrarà a Budapest (Hongria) al mes de maig, pendent ara de la selecció del consell internacional. L'acte de presentació de la retrospectiva del dia 22 de desembre també servirà per donar a conèixer la nova imatge gràfica de DO de l'any 2010, les emissions del qual començaran el proper 17 de gener. La nova identitat visual del projecte és obra de la productora Miniature Films.

DO es pot veure els diumenges a mitjanit a una quinzena de televisions locals adherides a l'XTVL, així com a internet a través de la pàgina web www.xtvl.tv/do. La celebració dels 5 anys de DO coincideix amb la posada en marxa de xip/tv (www.xiptv.cat), una nova plataforma de televisió a la carta a través d'internet que la XAL ha posat al servei de les televisions locals i que permet veure vídeos en alta resolució a pantalla completa. xip/tv disposarà de canals temàtics que aplegaran els projectes audiovisuals produïts i programats per les pròpies televisions locals o en coproducció amb l'XTVL en funció del tipus de contingut. El primer dels canals temàtics en funcionament és el canal Creació (www.xiptv.cat/creacio) i està dedicat a produccions audiovisuals de continguts culturals i de nous formats, entre ells tots els projectes de DO.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa