Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Xarxa emet aquest Nadal un reportatge de producció pròpia que reviu el trajecte de la Caravana Solidària després del segrest de tres dels seus membres

Sala de premsa


Un resum de l’actualitat general de l’any i un altre sobre els principals fets esportius del 2009, notes destacades de la graella nadalenca

La Xarxa emet aquest Nadal un reportatge de producció pròpia que reviu el trajecte de la Caravana Solidària després del segrest de tres dels seus membres

Sota el nom Caravana Solidària: crònica d'un viatge incidental, la Xarxa de Televisions Locals oferirà aquest Nadal un reportatge de producció pròpia que reviu el trajecte que la Caravana Solidària per al Sàhara Occidental va fer pel Senegal després del segrest de tres dels seus integrants. La periodista Elisabet Cortiles va seguir la ruta de la comitiva per conèixer la feina que hi duien a terme els cooperants desplaçats, així com els beneficis que aquesta missió reporta a les ONG catalanes que actuen a la regió. El reportatge també mostra la tristesa i el dolor que va haver de superar la comitiva arran del segrest per seguir endavant amb l'expedició, i alhora reflecteix les reaccions dels cooperants davant les crítiques arribades des de Barcelona sobre la falta de seguretat i experiència de la Caravana Solidària. Caravana Solidària: crònica d'un viatge incidental s'emetrà el dilluns 4 de gener dins del contenidor nocturn Civilis i es podrà veure a les 23 per TV L'Hospitalet, Canal Terrassa Vallès i  MaresmeDigital TV, i a la mitjanit per TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, VO TV (Vallès Oriental Televisió), Conca TV (Igualada), TV Badalona, TVEV (Televisió El Vendrell), Televisió de Girona i Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès). El dia 5 el programa es distribuirà a la resta de televisions adherides, que l'emetran en l'horari que elles convinguin.

Resums de l'any
Els principals temes d'interès informatiu del 2009 seran recollits en l'especial XN'09. Presentat per Laura Ribes, al llarg de 30 minuts repassarà les notícies més rellevants dels últims dotze mesos, com els casos de corrupció, la crisi econòmica, la inauguració de la T1 i del Túnel de Bracons o l'incendi a Horta de Sant Joan. El programa es distribuirà a les 58 televisions adherides els dies 25 de desembre i 1 de gener a les 21.30 h, i també es podrà visionar a lamalla.cat com a part destacada del resum de l'any que publicarà aquest diari digital.

La graella nadalenca també oferirà un resum del més destacat de l'àmbit esportiu d'aquest 2009 en el programa XS'09. Així, l'espai rememorarà les tres copes guanyades pel Barça i altres fites esportives, amb l'inclusió de diferents entrevistes. El cap d'Esports de l'XTVL, Dani Balaguer, entrevistarà Jesús Angel García Bragado, medalla de bronze en la prova dels 50 quilòmetres marxa de l'últim Mundial d'Atletisme. De la seva banda, la cap d'Informatius de VO TV, Clara Armengol, entrevistarà el pilot de Granollers Pol Espargaró, que enguany ha guanyat les seves primeres curses al Mundial de Velocitat. Al seu torn, el cap d'Esports de Canal Reus TV, Jordi Benavent, entrevistarà Jordi Garcia, capità dels Reus Deportiu d'Hoquei Patins, actual campió d'Europa d'aquesta disciplina.

XS'09 s'emetrà el 25 de desembre i l'1 de gener a les 19.30 h per TV L'Hospitalet, Canal Terrassa Vallès i  MaresmeDigital TV, i a la mitjanit per TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, VO TV (Vallès Oriental Televisió), Conca TV (Igualada), TV Badalona, TVEV (Televisió El Vendrell), Televisió de Girona i Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès). XS'09 també formarà part del resum de l'any que publicarà lamalla.cat.

Programes infantils i concerts musicals
Per als més menuts, l'XTVL programarà la minisèrie de tres capítols Un dimoni en el pessebre, una producció de titelles ambientada en decorats reals que explica la història d'un nen a través de llegendes nadalenques, i el curtmetratge La caixa màgica sobre la màgia de la lectura. Pel que fa a la música, la Xarxa oferirà l'últim concert que els Whiskyn's van celebrar a Reus el 26 de setembre abans de la seva dissolució i també l'actuació que Txell Sust i August Tharrats van fer el 13 de novembre a L'Hospitalet en el marc d'un homenatge a Billie Holliday. Finalment, la Xarxa distribuirà el tradicional concert de Cap d'Any que interpretarà l'1 de gener la Jove Orquestra Simfònica del Vallès Oriental des de Santa Maria de Palautordera.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa