Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Arrenca una nova temporada de 'L'altra pantalla' amb pel·lícules de cineastes com Ventura Pons, Marc Recha, Cesc Gay o Joel Joan

Sala de premsa


Aquest dissabte s’emetrà 'L’arbre de les cireres' de Marc Recha

Arrenca una nova temporada de 'L'altra pantalla' amb pel·lícules de cineastes com Ventura Pons, Marc Recha, Cesc Gay o Joel Joan

Aquest dissabte 9 de gener l'XTVL estrena una nova temporada de L'altra pantalla, un espai dedicat al cinema català que ara fa un any van impulsar conjuntament la Xarxa Audiovisual Local i Productors Audiovisuals de Catalunya. La bona acceptació d'aquesta iniciativa ha dut les dues parts a renovar enguany el seu compromís per potenciar el cinema de qualitat que es fa a Catalunya dotant-lo d'una finestra permanent en el sector televisiu de proximitat. Aquesta temporada, a més, s'ha ampliat l'oferta d'obres cintematogràfiques amb la participació, a banda dels socis de la PAC, de productors de dues associacions més: l'Associació de Productors Independents de Catalunya (APIC) i Barcelona Audiovisual (BA).

L'ampliació del catàleg de pel·lícules ha permès dissenyar una selecció més acurada, dividida en blocs temàtics, on destaquen títols signats per reputats cineastes catalans com Ventura Pons, Marc Recha, Cesc Gay, Joel Joan, Judith Colell i Paco Betriu. En concret, s'han previst quatre blocs temàtics:

Nous realitzadors, que aglutina pel·lícules que en el seu moment van permetre la descoberta de nous talents o que van significar un gir en la trajectòria filmogràfica d'algun realitzador. Aquest bloc oferirà llargmetratges com L'arbre de les cireres de Marc Recha, Krámpack de Cesc Gay o Excuses de Joel Joan.

Cinema després de la transició, on confluiran obres que amb motiu de la fi de la dictadura ja van poder incloure contingut polític explícit. És el cas de les pel·lícules La plaça del Diamant de Paco Betriu o Barcelona Connection de Miguel Iglesias.

Cinema contemporani mostrarà el cinema d'avui dia, entenent la contemporaneïitat cinematogràfica com aquelles pel·lícules que, per la seva temàtica, segueixen vigents actualment. En són exemples Ho sap el Sr.Ministre de Josep Maria Forn o Carícies de Ventura Pons.

Clàssics serà un bloc que contindrà un conjunt d'obres cinematogràfiques que han sigut guardonades amb premis i reconegudes en diversos festivals. Pel·lícules que han estat recuperades amb una mirada més actual. Algunes de les cintes que es podran veure en aquest apartat són Monturiol, el sr.del mar de Francesc Bellmunt o L'exhibidor de Fermí Marimón.

La nova temporada de L'altra pantalla coincideix amb una renovació gràfica del programa, que d'altra banda mantindrà l'emisió d'una entrevista al productor, al director o a algun dels actors de la pel·lícula que seguidament s'oferirà als espectadors. Aquesta espai introductori, produït per Imago Produccions, té com a objectiu contextualitzar cadascuna de les pel·lícules i posar en valor la figura i el treball del productor audiovisual.

La pel·lícula L'arbre de les cireres de Marc Recha encetarà la nova temporada de L'altra pantalla, i inclourà una entrevista al productor de la pel·lícula, Antonio Chavarrías. L'altra pantalla es pot veure tots els dissabtes a les 22.30 h per Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, MaresmeDigital TV, Conca TV (Igualada), TV Badalona, TV Girona, Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), TV L'Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, TAC 12 (Camp de Tarragona), VO TV (Vallès Oriental Televisió), Menorca TV i Lleida TV.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa