Xarxa Audiovisual Local

Dissabte, 28 de novembre de 2020

.

 

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL arrenca l’any amb nous programes sobre ciutadania i entorn natural

Sala de premsa


Les novetats es concentren en la franja nocturna d’emissió en cadena

L’XTVL arrenca l’any amb nous programes sobre ciutadania i entorn natural

Coincidint amb el nou any la Xarxa de Televisions Locals renovarà a partir del proper dilluns 11 de gener els contenidors nocturns dedicats a la ciutadania i a l'entorn natural amb l'estrena de noves sèries i programes. Així, Civilis, el contenidor de mini sèries documentals i culturals relacionades amb la societat i la ciutadania catalana que s'emet els dilluns, oferirà quatre noves produccions: El poble del costat, una docusèrie que barreja realitat i ficció, on un jove visita els municipis menys poblats de Catalunya buscant un poble per viure-hi; Fet a mà, una sèrie sobre oficis artesanals; La ruta dels templers, una sèrie de reportatges històrics i divulgatius sobre la implantació de l'ordre dels templers a l'antiga Corona d'Aragó; i Raval 14, una sèrie documental situada en un edifici d'un carrer marginal del barri de Ciutat Vella de Barcelona que mostra les particularitats de la gent que hi viu. Aquesta última sèrie disposarà properament del bloc www.xtvl.tv/raval14.

Dimecres, la Xarxa posarà en antena Naturalment, un nou contenidor nocturn amb continguts relacionats amb el paisatge, l'entorn natural, el medi ambient i, en general, amb tot allò que té a veure amb el paisatge humà i natural de Catalunya. Produït per TVLOCAL.CAT (Canal Reus TV, El 9 TV, Lleida TV, Olot Televisió, Televisió de Girona, Televisió de Manresa, Televisió de Mataró i Canal Nord Figueres), Naturalment es composarà de tres produccions: Visc de la terra, un programa divulgatiu sobre el món de la pagesia; Carreteres secundàries [www.xtvl.tv/carreteressecundaries], un espai de rutes en bicicleta pel territori de la mà del periodista i escriptor Rafael Vallbona; i El gripau blau, que explorarà el medi marí.

La resta de contenidors nocturns d'entre setmana es mantenen, si bé incorporen algunes novetats. Per exemple, Angles, la tertúlia sobre actualitat i vida quotidiana de la nit dels dimarts, presentarà la setmana vinent nous decorats i grafisme. I Escenaris, el contenidor nocturn d'arts escèniques de la nit dels dijous, inclourà un espai que rememorarà els 10 anys que enguany compleix aquest programa produït per Canal Terrassa Vallès, i també incorporarà les opinions dels espectadors sobre els diferents espectacles. Finalment, tot allò relacionat amb la creació cultural a internet es podrà seguir el divendres a la nit al contenidor La Malla Tendències.

Prèviament a l'emissió dels contenidors nocturns, la setmana vinent s'estrenarà Carrers, una minisèrie de cinc minuts que ret homenatge als carrers i places del nostre paisatge urbà a través de les històries humanes que s'hi amaguen.  

Civilis, Angles, Naturalment, Escenaris i La Malla Tendències es poden veure, respectivament, en els dies indicats anteriorment, i en els següents horaris: a les 23.05 h per Canal Terrassa Vallès, TV L'Hospitalet, MaresmeDigital TV i VO TV (Vallès Oriental Televisió), i a les 00.05 h per Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, Conca TV (Igualada), TV Badalona, TV Girona, Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), TAC 12 (Camp de Tarragona) i Menorca TV.

A més, tots els contenidors nocturns disposen de pàgina web: www.xtvl.tv/civilis, www.xtvl.tv/angles, www.xtvl.tv/escenaris, www.xtvl.tv/lamalla i properament també s'activarà www.xtvl.tv/naturalment.  Tots els programes es podran visionar a xip/tv una dia després de la seva emissió per televisió.

Pares, fills i escola, un nou programa sobre educació
També a partir de la setmana vinent, l'XTVL distribuirà la nova sèrie pedagògica Pares, fills i escola, que les televisions locals emetran els dissabtes a la tarda. Produïda per Canal Terrassa Vallès, consta de 13 capítols i és fruit de la col·laboració entre l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, la Xarxa Audiovisual Local i la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Secundària (FAPAES).

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa