Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Anna Freixa, nova presentadora d’'Esports en Xarxa' del cap de setmana

Sala de premsa


La periodista conduirà des d'aquest cap de setmana el programa

Anna Freixa, nova presentadora d’'Esports en Xarxa' del cap de setmana

La periodista Anna Freixa serà des d'aquest cap de setmana la nova presentadora del programa Esports en Xarxa del cap de setmana de la Xarxa de Televisions Locals, en substitució d'Albert Solà. Aquesta periodista, nascuda a Pobla de Lillet el 1983, és llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull i treballa des de fa tres anys a l'XTVL. Anteriorment havia col·laborat a Barça TV i a la revista Don Balón.  

Esports en Xarxa és l'informatiu diari d'esports de l'XTVL que repassa l'actualitat esportiva genèrica i que, a més, posa l'accent en l'actualitat poliesportiva catalana mostrant les primeres categories de futbol, bàsquet, hoquei, handbol i motor, entre altres disciplines. Dani Balaguer condueix l'edició de dilluns a divendres i a partir de demà, Anna Freixa la del cap de setmana. El programa s'emet de dilluns a divendres, a les 19.30 h, i el cap de setmana a les 22 h, per les televisions locals següents: Canal Terrassa Vallès, TV L'Hospitalet, MaresmeDigital TV, VO TV (Vallès Oriental Televisió), Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Canal Reus TV, El 9 TV (Osona), Gavà Televisió, Conca TV (Igualada), TV Badalona, TV Girona, Penedès TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), TAC 12 (Camp de Tarragona), Menorca TV i Lleida TV.

Esports en Xarxa també es pot seguir en directe a través del web de l'XTVL i de lamalla.cat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa