Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'Pares, fills i escola', la nova sèrie sobre educació de l'XTVL

Sala de premsa


S'estrenarà aquest dissabte a la tarda per les televisions locals

'Pares, fills i escola', la nova sèrie sobre educació de l'XTVL

Pares, fills i escola és el nom de la nova sèrie sobre educació que aquest dissabte a la tarda s'estrenarà per les televisions adherides de l'XTVL. La sèrie, de 13 capítols de 25 minuts, és una producció de Canal Terrassa Vallès i ha comptat amb el suport de l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Secundària (FAPAES) i de la Xarxa Audiovisual Local (XAL). Pares, fills i escola és un espai divulgatiu adreçat a la comunitat educativa i, especialment, als pares i mares, a qui es pretén donar eines de suport de cara a l'educació dels seus fills.

Aquest dilluns, durant la presentació de la sèrie, la diputada d'Educació, Carme Garcia Suárez, l'ha qualificada de "producte de gran potencial social i territorial, perquè pretén interessar tota la societat i arribar a tot el territori, gràcies a la difusió en xarxa". Per a la diputada, "s'ha volgut proporcionar eines a les famílies perquè acompleixen el seu rol educatiu". 

A la presentació s'ha projectat un clip format per diferents capítols de la sèrie. La directora de Canal Terrassa Vallès, Montse Prat, ha posat l'accent en "la importància del grafisme atractiu i d'un format àgil", en què se succeeixen una introducció en forma de diàleg entre joves, la presentació del tema a càrrec d'un conductor, el debat entre els pares assistents al programa i l'expert convidat, i les recomanacions finals de llibres i webs sobre el tema de la setmana.

El director general de la XAL, Marc Melillas, ha recordat també que Pares, fills i escola no només s'emetrà pels canals que inicialment l'han programada, sinó que "la setmana següent  també serà accessible a través de la plataforma www.xiptv.cat".

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa