Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > DO arrenca la temporada d'hivern amb nova imatge i continguts

Sala de premsa


Sèries de ficció, experiments audiovisuals, projectes d'animació i espais musicals conformen l’oferta d’aquest trimestre

DO arrenca la temporada d'hivern amb nova imatge i continguts

Denominació d'Origen (DO), la franja de programes de nous formats coproduïts per l'XTVL i productores independents catalanes, estrena format, continguts i imatge, coincidint amb el sisè any d'emissions. Aquests canvis no alteren la filosofia del projecte, que es manté intacta: una aposta per la creativitat, pels nous talents de l'audiovisual i per un procés de treball artesanal fet des del convenciment que hi ha una manera diferent de fer televisió i d'arribar a l'espectador.

Durant la temporada d'hivern, entre els mesos de febrer i abril, DO ofereix les sèries de ficció Vie, Malsons SL i Zoom, el projecte d'animació Trucat, l'experiment audiovisual Elògi Dera Nhèu, en aranès, i l'espai musical Concerts privats. Tot plegat sota el paraigües d'una nova imatge i un nou concepte creats per la productora Miniature i recollits en el lema WE ARE DO, que dóna més força que mai a la idea de comunitat de nous creadors. DO és el resultat d'una aposta per l'esperit transgressor en l'àmbit audiovisual, una actitud que topa frontalment, per atrevida, amb l'oferta televisiva convencional de les graelles de programació dels mitjans generalistes.

DO és un programa televisiu d'una hora setmanal que es pot veure els diumenges a la nit a 16 televisions locals de l'XTVL. Barcelona TV l'estrenarà aquest diumenge 7 de febrer a les 01.30 h de la matinada. La resta de televisions el van estrenar diumenge passat, en emissió simultània, a les 23.40 h. DO és alhora un projecte audiovisual que té finestra a internet, a través de la pàgina web www.xtvl.tv/do i la plataforma www.xiptv.cat. Un bloc amb informació actualitzada del projecte DO, amb entrevistes als autors de les sèries i espais de reflexió sobre cultura, fa de complement de la pàgina web sota l'adreça www.xtvlblocs.cat/do.

Podeu consultar el dossier de programació de DO, amb informació detallada de la nova temporada i de les televisions i dels horaris on es pot veure, accedint a l'enllaç http://www.xtvl.tv/media/assets/2137/dossier_DO_2010.pdf.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa