Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > CaixaForum Lleida projecta la sèrie 'Outsiders.cat' sobre artistes catalans a l'estranger

Sala de premsa


El projecte de la productora lleidatana Catarsi Televisió, emès recentment a les teles locals, suma una nova finestra d'exhibició

CaixaForum Lleida projecta la sèrie 'Outsiders.cat' sobre artistes catalans a l'estranger

Des d'aquest dijous i fins al proper 31 de març CaixaForum Lleida acull la projecció permanent de la sèrie Outsiders.cat, una producció de Catarsi Televisió que aquesta tardor s'ha pogut veure a les televisions locals adherides a l'XTVL i que té com a protagonistes artistes catalans que viuen i desenvolupen la seva obra a ciutats estrangeres com París, Londres, Berlín i Nova York. Entre aquests artistes s'hi compten el músic de jazz Alexis Cuadrado, l'escultora Ester Partegàs, l'actor Carlos Romero i el coreògraf i ballarí Abraham Hurtado.

La projecció de la sèrie s'emmarca en l'anomenat Canal Visual del CaixaForum, un espai on els visitants poden visionar cicles de creacions audiovisuals i apropar-se així a diferents formats i discursos narratius. Durant el cicle dedicat a Outsiders.cat es projectaran els 13 capítols de la sèrie. El visionat es complementarà amb una exposició fotogràfica sobre els artistes que han participat en el projecte. El cicle d'Outsiders.cat s'ha presentat aquest dijous en un acte on els responsables de la sèrie i alguns dels artistes participants han compartit amb el públic les experiències que els ha deparat el projecte. Entre els primers, hi han assistit el responsable de la idea original de la sèrie, David Besora, el productor Carles Farré i el realitzador Ramon Segura, tots tres membres de Catarsi Televisió. Amb ells ha estat el fotògraf Jordi Adrià, actualment resident a Londres, i a través de videoconferència també hi han estat presents el músic de jazz Ramon Fossati, des de París; la videoartista Laia Cabrera, des de Nova York; i el dibuixant Josep Maynou, des de Berlín. A l'acte també hi assistit la coordinadora d'Explotació de Continguts de l'XTVL , Mª José Gatnau.

La projecció d'Outsiders.cat es podrà veure al vestíbul del CaixaForum Lleida (c/Blondel,3) fins al 31 de març, de dilluns a dissabte de 10 h a 20 h i diumenges i festius d'11 h a 14 h. L'entrada és lliure.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa