Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Els carnavals de Vilanova i la Geltrú i de Sitges, en directe per lamalla.tv

Sala de premsa


El diari audiovisual de lamalla.cat oferirà la retransmissió de Canal Blau TV-Maricel TV

Els carnavals de Vilanova i la Geltrú i de Sitges, en directe per lamalla.tv

lamalla.tv, el diari audiovisual creat recentment per lamalla.cat, retransmetrà en directe els carnavals de Vilanova i la Geltrú i de Sitges que oferiran les càmeres de Canal Blau TV-Maricel TV. Així, aquest diumenge, des del punt del migdia fins a les 15 h, a través de la lamalla.tv es podrà seguir la retransmissió que Canal Blau TV-Maricel TV farà de les comparses de Vilanova amb un equip de cinc càmeres i els comentaris dels periodistes Jordi Martí i Pere Lobato. Tot l'equip seguirà les prop de 5.000 parelles que es preveu que formin les comparses, i que avançaran pels carrers de la ciutat llençant tones de caramels a ritme del Turuta, l'himne del carnaval vilanoví.

D'altra banda, el dimarts següent, 16 de febrer, des de les 21 h fins al punt de la matinada, cinc càmeres seguiran també la Rua de l'Extermini de Sitges, una desfilada que en aquest cas comentarà la periodista Carola Fernández. Cinquanta carrosses i més de 2.000 participants s'obriran pas pels carrers del municipi amb disfresses espectaculars.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa