Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'informatiu 'Al dia' compleix cinc anys d’emissions

Sala de premsa


L’informatiu de l’XTVL és el noticiari català

L'informatiu 'Al dia' compleix cinc anys d’emissions

Aquest diumenge 21 de febrer l'informatiu Al dia de la Xarxa de Televisions Locals compleix cinc anys en antena amb la satisfacció d'haver estat reconegut com el noticiari català que major presència dóna al món local, segons un estudi recent de l'Institut de la Comunicació (InCOM) de la UAB. S'ha superat així el doble objectiu amb què va néixer, el 21 de febrer del 2005, el primer informatiu d'Al dia: servir a les televisions de proximitat com a complement dels seus propis noticiaris i alhora oferir una visió de l'actualitat des de l'òptica del territori, aprofitant la capacitat productiva dels canals locals adherits

Mantenint aquesta vocació, i sempre informant de l'actualitat general i esportiva de Catalunya, Espanya i el món, Al dia ha anat evolucionant, ampliant progressivament el nombre d'edicions i incorporant-hi la figura del presentador. Així, de les dues edicions (migdia i vespre) de 15 minuts sense conductor amb què va veure la llum ha passat a les tres edicions actuals (migdia, vespre i cap de setmana) de 30 minuts cadascuna, presentades, respectivament, per les periodistes Ruth Gumbau, Glòria Trullàs i Thaïs Trujillo. Al febrer del 2009, coincidint amb el desè aniversari de l'XTVL, Al dia va fer un pas més enllà i es va redissenyar amb l'objectiu que les televisions locals el poguessin inscriure íntegrament en els seus noticiaris. Aquest fet ha permès a cada canal local crear una franja informativa d'una hora, sempre amb el nom Al dia com a referència, donat lloc a informatius locals com Badalona Al dia o Garraf Al dia.

Emissió per TV i per internet
L'informatiu Al dia de l'XTVL es pot veure de dilluns a divendres a les 14.15 h i a les 21.30 h, i els caps de setmana a les 21.30 h, per una vintena de televisions locals. També es pot seguir en directe per internet a través de la pàgina web de l'XTVL [www.xtvl.tv] i de lamalla.tv [www.lamalla.tv/emissio_en_directe].  Al dia es produeix des la redacció central de l'XTVL a Barcelona, que actua com a centre de coordinació amb les televisions locals adherides, i on hi ha un equip de periodistes que cobreix notícies de Barcelona que afecten el territori.

Amb motiu del cinquè aniversari d'Al dia, el programa La Setmana [www.xtvl.tv/lasetmana] emetrà la setmana vinent un reportatge que repassarà l'evolució d'aquest espai.  

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa