Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 18 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > Arrenca la segona temporada de 'Mobilitats'

Sala de premsa


Una producció de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic

Arrenca la segona temporada de 'Mobilitats'

Les televisions locals de l'XTVL emeten des d'aquesta setmana la segona temporada de Mobilitats, una sèrie al voltant del fenomen de la mobilitat que vol generar claus de reflexió, comprensió i anàlisi al voltant d'aquesta activitat quotidiana. Aquesta producció, creada per l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i dirigida pel periodista Jordi Sacristan, reflecteix la relació que diferents perfils d'individus mantenen amb el transport públic o privat. En aquest sentit, mostra com l'experiència de la mobilitat canvia depenent del lloc on es visqui, incidint en les situacions concretes que es generen a l'àrea metropolitana, on es concentra el major nombre de moviments diaris de Catalunya. La PTP defensa en aquesta sèrie models de mobilitat sostenibles i segurs, alhora que descobreix als espectadors propostes innovadores en el camp del transport, que han sorgit com a resposta a noves necessitats socials.

Durant aquesta temporada Mobilitats reflectirà situacions relacionades amb la mobilitat en temps d'oci, la mobilitat de les mercaderies i també aquella que té veure amb la llarga distància. La sèrie també mostrarà la manca de transport públic en els polígons industrials, entre altres continguts.

Mobilitats és una sèrie de cinc capítols setmanals de 13 minuts de durada, que l'XTVL distribueix a les televisions adherides, que en decideixen l'horari d'emissió. Els continguts de la sèrie també es poden seguir per internet a través de la plataforma www.xiptv.cat. Per a més informació podeu consultar la pàgina web www.xtvl.tv/mobilitats.

Mobilitats està patrocinada per Caixa Penedès i compta amb el suport del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa