Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Vallès Visió i L’Ebre TV s’adhereixen a la XAL

Sala de premsa


El primer és un nou canal local públic amb seu a Mollet, i el segon és una tele de proximitat privada de les Terres de l'Ebre

Vallès Visió i L’Ebre TV s’adhereixen a la XAL

Des d’aquest dilluns, la Xarxa Audiovisual Local compta amb dos nous canals adherits. D’una banda, Vallès Visió, la televisió de proximitat pública impulsada pels municipis de Mollet del Vallès, Parets, Montornès, La Llagosta, Montmeló, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles, Vilanova del Vallès i Vallromanes. Vallès Visió, que actualment emet en proves, iniciarà les emissions regulars el 25 de març i cobrirà tota la comarca del Vallès Oriental.

D’altra banda, també s’ha incorporat a la XAL L’Ebre TV, un canal de proximitat privat pertanyent al grup editorial La Veu de l’Ebre. La cobertura de les seves emissions comprèn les comarques del Baix Ebre, El Montsià, la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.

Aquesta adhesió permetrà als dos canals accedir als serveis que la XAL posa a disposició de les entitats associades, com la programació sindicada de lliure emissió de la Xarxa de Televisions Locals. De la mateixa manera, Vallès Visió i L’Ebre TV podran donar a conèixer i compartir els seus continguts de producció pròpia amb la resta de televisions membres de la XAL, atenent als principis de corresponsabilitat, reciprocitat i reconeixement mutu que governen aquesta estructura de suport als mitjans audiovisuals de proximitat.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa