Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > 'La Madrugá' de Sevilla, en directe per l’XTVL

Sala de premsa


La processó s’emetrà la matinada de Dijous a Divendres Sant, en connexió amb Giralda TV

'La Madrugá' de Sevilla, en directe per l’XTVL

La Xarxa de Televisions Locals oferirà en directe La Madrugá, la processó més emblemàtica de la Setmana Santa sevillana, a partir de la una de la matinada de Divendres Sant, en connexió amb Giralda TV, la televisió municipal de Sevilla. L’emissora andalusa retransmetrà la celebració religiosa a partir d’un gran desplegament tècnic i periodístic, amb vuit unitats mòbils repartides per la ciutat amb l’objectiu d’oferir les sortides de les confraries i les germandats a la processó. Una desena de germandats s’uniran a la desfilada religiosa, que viurà un dels seus moments àlgids amb l’entrada de la Verge de la Macarena a la Catedral. La retransmissió, que acabarà a les 9 h, serà comentada per periodistes que són grans coneixedors de la Setmana Santa sevillana, com Antonio Bejarano, Javier Blanco i Fernando García-Haldón.

La Madrugá es podrà veure per les següents televisions adherides a la Xarxa: TV Badalona, TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, Gavà TV, VOTV (Vallès Oriental), MaresmeDigital TV-TVM Televisió de Mataró, RTV El Vendrell, Canal Blau TV/Maricel TV (Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès), Lleida TV i Menorca TV. Podeu visionar el vídeo promocional de La Madrugá a l’XTVL clicant aquí.

La música, també protagonista de la Setmana Santa
En el marc de la programació especial de Setmana Santa de la Xarxa també destaca la distribució a totes les televisions adherides de dos concerts enregistrats, respectivament, per Menorca Televisió i Lleida TV. L’emissora balear oferirà el Concert Sa Gran Nit, una actuació des de Maó del tenor Lluís Sintes i del grup d’havaneres Arrels. De la seva banda, Lleida TV posarà a disposició de la resta d’emissores el Concert Aires Hongaresos, amb peces d'Éla Bartók, Franz Liszt, Hary Janos i Soltán Kodály, sota la direcció d’Alfons Reverté i amb Jordi Castellà al piano.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa