Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’Hospitalet acull la primera edició de FESTIBAD XARXA, un festival de música itinerant impulsat per l’XTVL

Sala de premsa


Els dies 16 i 17 d’abril a la sala Salamandra

L’Hospitalet acull la primera edició de FESTIBAD XARXA, un festival de música itinerant impulsat per l’XTVL

Sota el nom de FESTIBAD XARXA, la Xarxa de Televisions Locals posa en marxa enguany un festival de música itinerant, que cada edició recalarà en un municipi català que compti amb una televisió local adherida. Aquest 2010 FESTIBAD XARXA se celebrarà a L’Hospitalet de Llobregat els propers dies 16 i 17 d’abril, sota la producció de TV L’Hospitalet i l’organització de Bad Music, l’espai de música independent de l’XTVL i COMRàdio.

La sala Salamandra de L’Hospitalet acollirà aquesta primera edició, que reunirà set formacions consolidades en els gèneres del pop, el rock i el blues, de procedència principalment nacional. L’excepció en aquest sentit serà el guitarrista i cantant nord-americà Bob Margolin, considerat un dels millors músics de blues dels Estats Units. Amb ell compartiran cartell el quintet de pop Tachenko, una de les bandes de pop de més èxit a Espanya; el conjunt de rock Two Travellers At Midnight; el grup d’indie rock 100 BlackBirds; el cantant de pop Pigmy; i la banda de rock Very Pomelo.

FESTIBAD XARXA arrencarà aquest dijous 8 d’abril a les 22 h amb una festa de presentació a la sala Depo de L’Hospitalet, on actuarà Two Travellers At Midnight. El seguiran dos concerts el dies 16 i 17 d’abril a les 21.30 h a la sala Salamandra. El dia 16 actuaran 100 BlackBird, Pigmy i Tachenko, mentre que el 17 pujaran a l’escenari Very Pomelo i Bob Margolin, acompanyat de la banda Tota Blues Band. Margolin & Tota Blues Band retran un homenatge a Muddy Waters, considerat una llegenda del blues, quan es compleixen 95 anys del seu naixement. Tots els concerts del festival seran gratuïts. 

Tribut a Muddy Waters

En paral·lel al cartell de FESTIBAD XARXA, també es promouran diferents activitats en homenatge a Muddy Waters. Entre elles, una masterclass de Bob Margolin, el 15 d’abril a les 19 h al Centre Cultural Collblanc Torrassa de L’Hospitalet, que s’acompanyarà d’una exposició sobre la figura de Waters. D’altra banda, el divendres 16 d’abril a les 22 h Bob Margolin i la Tota Blues Band actuaran a la Jazz Cava de Terrassa, retent tribut al genial bluesman

FESTIBAD XARXA és una iniciativa de l’XTVL que compta amb la col·laboració de COMRàdio, Ràdio L’Hospitalet i les sales musicals Salamandra i Depo.

Isabel Pérez Vera

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa