Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L’XTVL arrenca la temporada de primavera amb nous programes divulgatius i culturals

Sala de premsa


Entre les novetats, una producció sobre com conciliar vida laboral i familiar i una sèrie de reportatges sobre els actius culturals dels municipis catalans

L’XTVL arrenca la temporada de primavera amb nous programes divulgatius i culturals

Aquest dilluns 12 d’abril la Xarxa de Televisions Locals estrena la temporada de primavera amb una desena de noves propostes de caire divulgatiu i cultural. Tres d’aquestes novetats es concentren en el contenidor nocturn Civilis, dedicat a temes relacionats amb la ciutadania, la història i la societat en general. Es tracta de De 8 a vuit, una coproducció de l’XTVL i Baud Pro que mostra com professionals de diferents sectors concilien feina i vida familiar assolint l’èxit en els dos terrenys; Coordenades, una sèrie coproduïda per l’XTVL i Séptimo Elemento que ofereix una àmplia mirada sobre punts geogràfics concrets a partir de l’encreuament d’esdeveniments, fets històrics i curiositats; i La ciutat d’Osiris, una sèrie documental coproduïda per la Xarxa i Josep Padró que descobreix el dia a dia de la missió arqueològica catalano-egípcia a la mítica ciutat faraònica d’Oxirrinc.

Civilis es pot veure els dilluns a les 23.05 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, MaresmeDigital-TVM-Televisió de Mataró, VOTV, Canal Nord Figueres i Vallès Visió; i a les 00.05 h per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, Canal Reus TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, TV Girona, Penedès TV i Menorca TV. També es pot veure a la carta per internet a www.xtvl.tv/civilis.

Una altra novetat destacada és la sèrie Actius, una sèrie de reportatges produïda per Focus Audiovisual que posa en valor els actius culturals de diferents municipis catalans, mostrant la influència que tenen sobre l’economia i la vida social local. Entre aquests actius hi ha tradicions, equipaments i parcs naturals. Amb una durada de cinc minuts, Actius es podrà veure de dilluns a divendres abans de l’emissió dels contenidors temàtics nocturns, és a dir, a les 23 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, MaresmeDigital-TVM-Televisió de Mataró, VOTV, Canal Nord Figueres i Vallès Visió; i a la mitjanit per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, Canal Reus TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, TV Girona, Penedès TV i Menorca TV.

Nous espais per a la cultura i l’entreteniment

La graella de primavera incorpora dues propostes culturals: Endansa, un programa de l’Associació per a la Innovació a la Cultura Catalana sobre dansa tradicional; i Flamenquejant, un espai de TV Badalona sobre l’art del flamenc que torna a l’XTVL amb aires renovats. Ambdós programes es distribuiran a totes les televisions adherides, i també es podran veure a la carta per internet a www.xiptv.cat.

Completen aquestes novetats dues produccions de Lleida TV: Tastafruita, un programa nascut d’un concurs escolar organitzat per Catalonia Qualitat entre els cicles inicials de les escoles lleidatanes, amb l’objectiu d’estimular el consum de fruita entre els nens i nenes; i Digues la teva, un espai d’entreteniment que busca la participació dels joves. Tant un com l’altre es posaran a disposició de totes les emissores associades.

Inici d’emissions en 16:9

També a partir del proper dilluns 12 d’abril l’XTVL començarà a emetre part de la seva programació en 16:9 i progressivament adaptarà la totalitat de la seva graella a aquest format.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa