Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > xip/tv obre canals temàtics dedicats a programes infantils i esportius

Sala de premsa


En les properes setmanes s’afegiran a la plataforma de televisió a la carta TV Badalona, Penedès TV i El 9 TV

xip/tv obre canals temàtics dedicats a programes infantils i esportius

Des d’aquesta setmana xip/tv, la plataforma de televisió a la carta que ofereix la Xarxa Audiovisual Local (XAL) a les televisions locals i municipis adherits, disposa de dos nous canals temàtics, un dedicat a programes infantils i un altre a esports. Els dos canals en línia – http://infantils.xiptv.cat i http://esports.xiptv.cat – s’afegeixen a l’oferta de continguts de xip/tv que ja comptava amb el canal ‘Creació’ (http://creació.xiptv.cat) dedicat a la producció audiovisual independent i als nous formats. A través d’aquests canals, l’usuari de xip/tv pot visionar a la carta els programes de la seva temàtica preferida produïts per les diferents televisions de proximitat o coproduïts i distribuïts per la Xarxa de Televisions Locals, depenent de la XAL.

TV a la carta per a públic de 3 a 10 anys
infantils.xiptv.cat és un canal de televisió a la carta amb continguts expressament dedicats a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys. El nou canal permetrà visionar, en qualsevol moment i a qualsevol punt del territori, les sèries infantils Què non? i Ba-ba, que s’emeten cada tarda en la franja de programació infantil de l’XTVL, però incorpora, a més, altres programes destinats als més petits que formen part de les graelles de les televisions locals com Els contes del Follet Barbut i Xicalla (Maresmedigital TV - TVM Televisió de Mataró).

L’esport local sota demanda
esports.xiptv.cat és el nou canal que donarà prioritat a l’esport de proximitat recollint les retransmissions i els informatius d’esports que produeixen i emeten les televisions locals adherides a la Xarxa de Televisions Locals. El canal permet visualitzar el programa XS-Esports, el contenidor esportiu del cap de setmana de la Xarxa o programes locals com La Banqueta (Canal Blau TV/Maricel TV), Dorsal 12 (TAC 12) i les retransmissions de rugbi, hoquei i altres disciplines esportives realitzades per l’equip de Canal Blau TV/Maricel TV.

Properes incorporacions a xip/tv
En aquests moments xip/tv és utilitzat com a plataforma de televisió a la carta per les televisions següents: Canal Blau TV/Maricel TV, Maresmedigital TV - TVM Televisió de Mataró, TAC 12 i Canal Camp. En les properes setmanes disposaran també dels seus propis canals a xip/tv TV Badalona, Penedès TV i El 9 TV.

Isabel Pérez Vera

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa