Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > L'espectacle 'Els contes del Sr. Nil' i la sèrie 'Ba-ba', aquest cap de setmana al festival Món Llibre

Sala de premsa


L'espectacle 'Els contes del Sr. Nil' i la sèrie 'Ba-ba', aquest cap de setmana al festival Món Llibre

El festival de literatura infantil Món llibre que se celebra aquest cap de setmana al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i al Museu d’Art Contemporani de Barcelona acollirà la representació d’Els contes del Sr. Nil, un espectacle dirigit per Pep Bou i interpretat per Manel Barceló, i també la projecció de la sèrie infantil Ba-ba, que actualment es pot veure per una quinzena de televisions locals catalanes.

Els contes del Sr. Nil es representarà dues vegades tant dissabte com diumenge a l’espai reservat per a contes clàssics a l’auditori del MACBA. Manel Barceló es convertirà en un home carregat de bon humor i capaç d’encisar els més petits amb les  seves narracions. Els contes del Sr. Nil és una coproducció de Benecé i la Xarxa de Televisions Locals que pretén recuperar la narrativa oral i que es va produir per al programa Què, Non? de l’XTVL. Com a espectacle teatral, Els contes del Sr. Nil s’ha representat al Teatre Romea de Barcelona i també ha estat de gira per Catalunya. A banda de gaudir de l’actuació, les famílies podran veure la projecció audiovisual dels contes i també aconseguir-los en DVD a les llibreries La Central del MACBA i Laie del CCCB.

 

D’altra banda, dins l’espai Nascuts per llegir, situat al mirador del CCCB, es projectaran ininterrompudament al llarg dels dos dies els dibuixos de Ba-ba, entre altres produccions audiovisuals per a infants.

Ba-ba és una sèrie catalana i en català de gran qualitat que educa i diverteix els més petits i que des del 2006 es pot veure de dilluns a divendres per les principals televisions locals catalanes. Coproduïda per a Benecé i l’XTVL, Ba-ba proposa un recorregut pel món dels sentits i la quotidianitat dels infants entre un i quatre anys, de la mà de la girafa Ba-ba i els seus amics, el mico Tico i l’ocell Krek. Com en el cas anterior, els productes de Ba-ba es podran adquirir a les llibreries La Central del MACBA i Laie del CCCB. La col·lecció de contes i DVD de Ba-ba crea un espai d’aprenentatge, experimentació i joc, en què descobrim el món tot jugant i a partir d’unes històries senzilles en què es destaca el valor de l’amistat.

Podeu consultar més informació sobre Ba-ba a www.xtvl.tv/infantils i al portal PetitaXarxa.

 

 

 

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa