Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Jordi Sacristán conduirà 'Angles', la nova tertúlia de la XTVL sobre actualitat i vida quotidiana

Sala de premsa


La Xarxa de Televisions Locals estrena temporada aquest dilluns

Jordi Sacristán conduirà 'Angles', la nova tertúlia de la XTVL sobre actualitat i vida quotidiana

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) arrenca aquest dilluns la programació de tardor amb la incorporació d'algunes novetats, com la tertúlia nocturna Angles, que dirigirà i presentarà el periodista Jordi Sacristán. Un programa setmanal nocturn que, al llarg d'una hora, abordarà qüestions relacionades amb la vida quotidiana, com el paper de la gent gran a la nostra societat, l'educació sexual o la crisi del model de parella tradicional, sense deixar de banda els temes lligats a l'actualitat informativa, com la recessió econòmica actual.

A més de la tertúlia, Angles oferirà dos reportatges breus i una enquesta al carrer sobre el tema plantejat en cada entrega. Aquestes peces recolliran el punt de vista de ciutadans de diferents punts de Catalunya, fet que permetrà aportar una visió coral sobre l'assumpte que es tracta. Angles s'enregistrarà cada setmana als estudis de TV Badalona, sota la coordinació de Trini Gutiérrez i la realització de Ricard Gaeta.

Jordi Sacristán (Barcelona, 1963) ha seguit la seva trajectòria professional a la ràdio. Forma part de l'equip que va iniciar el projecte de COMRàdio, on ha estat director i presentador dels programes Els matins de COMRàdio, Canvi de segle, BCN o Mobilitat sostenible. Des de 1995, dirigeix i presenta en aquesta emissora Tal com som, un espai setmanal d'entrevistes en profunditat a personatges d'àmbits diversos, per on han passat figures destacades de la vida pública del país.

Angles es podrà veure els dijous a la nit, en la franja compresa entre les 23 i les 1.30 h, per les televisions locals següents: Canal Blau TV (Vilanova i la Geltrú), Canal Nord Catalunya Televisió (Figueres), Canal Reus TV, Canal Terrassa TV, El 9 TV (Vic), Gavà Televisió, Granollers TV, Lleida Televisió, Maresmedigital TV, Televisió de la Conca (Igualada), TV Badalona, Televisió El Vendrell, TV Girona, TV L'Hospitalet, TVM Televisió de Manresa, TVM Televisió de Mataró i Vilafranca TV (Vilafranca del Penedès).

Nous programes divulgatius
D'altra banda, la programació de la Xarxa d'aquesta temporada potencia els continguts divulgatius, amb la incorporació de Flamenquejant i Natura't a l'oferta de programes. El primer és un espai que dóna a conèixer l'art del flamenc, amb l'explicació dels seus diferents estils i tècniques. També oferirà entrevistes a grups i artistes d'aquest gènere, alhora que informarà dels actes que celebren les entitats catalanes que el promouen. Flamenquejant és un espai setmanal de 25 minuts produït per TV Badalona, que la XTVL distribuirà entre les 61 televisions locals adherides.

Natura't
és un programa de divulgació ambiental a l'entorn d'aspectes com la sostenibilitat, la riquesa natural i paisatgística o la lluita contra el canvi climàtic. Una ruta per algun espai d'interès de Catalunya serveix d'eix principal, a partir del qual, fent petites aturades pel camí, s'introdueixen i desenvolupen altres temes. L'espai inclou capítols de l'espai de bones pràctiques mediambientals Si tu vols, que utilitza un to desenfadat per mostrar als teleespectadors les petites accions quotidianes que ajuden a tenir cura de l'entorn. El periodista i geògraf Jordi Pons presenta Natura't, mentre que l'actor Jordi González condueix Si tu vols.
El programa és una producció conjunta de la XTVL i Gavà TV, de 25 minuts de durada, que la Xarxa distribuirà setmanalment a les 61 televisions locals adherides.

D'altra banda, la Xarxa distribueix entre totes les televisions locals que en són membres la retransmissió en directe d'una part del nou magazín matinal de COMRàdio, El dia a la COM, dirigit i presentat pel periodista Jordi Duran de dilluns a divendres, de 7 a 14 h. La retransmissió televisiva, a càrrec de la XTVL i Barcelona TV, comprèn la franja d'entre les 8 i les 11 h.

En el decurs d'aquesta tardor, està previst un rellançament dels webs de cadascun dels programes de la Xarxa, que es dotaran de majors funcionalitats i noves aplicacions per facilitar la interacció amb els usuaris.

Isabel Pérez

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa