Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 21 de juliol de 2019

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

 

XAL > Sala de premsa > El partit Atlètic Barceloneta-CN Terrassa es podrà seguir aquest dissabte per la Xarxa i pel web de la Federació Espanyola de Natació

Sala de premsa


Segon partit de la final de la Divisió d’Honor de waterpolo

El partit Atlètic Barceloneta-CN Terrassa es podrà seguir aquest dissabte per la Xarxa i pel web de la Federació Espanyola de Natació

El programa XS-Esports de la Xarxa de Televisions Locals oferirà aquest dissabte, a partir de les 14 h, el segon partit de la final de la Divisió d’Honor de waterpolo entre l’Atlètic Barceloneta i el CN Terrassa, que s’haurà jugat a les 12 h a la piscina de Sant Sebastià. La narració del partit anirà a càrrec d’Oriol Debat, periodista especialitzat en waterpolo, amb els comentaris de Quim Colet, segon entrenador de la selecció espanyola de waterpolo i secretari tècnic d’aquesta disciplina a la Federació Catalana de Natació.

El partit també es podrà veure a través del web de la Federació Espanyola de Natació, a la mateixa hora que l’emissió televisiva.

Podeu consultar les televisions locals que emetran el partit clicant aquí.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

premsa@laxarxa.cat

935.080.715

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa