Xarxa Audiovisual Local

Dijous, 28 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La sèrie manresana 'Diari de l’últim home' guanya el premi MAC de nous formats

Sala de premsa


La XAL premia aquest projecte de ciència ficció de la productora GusanoFilms

La sèrie manresana 'Diari de l’últim home' guanya el premi MAC de nous formats

La Xarxa Audiovisual Local ha concedit aquesta tarda el premi Audiovisual MAC 2010 de Nous Formats al projecte Diari de l’últim home, de la productora manresana GusanoFilms. Es tracta d’una sèrie de ciència ficció que se situa al final del temps, on l’últim ésser humà repassa com altres individus han afrontat al llarg de la història la pregunta sobre si és possible evitar la fi de l’Univers. A partir de diferents tècniques d’animació, la sèrie aconsegueix ambientar les diverses èpoques històriques per on avança l’argument d’una estètica molt particular.

D’entre els onze projectes que competien per aquest guardó, la XAL ha decidit premiar Diari de l’últim home “per l’ambició de la sèrie des del punt de vista del contingut i de la perspectiva amb què l’aborda, ja que repassa la història de l’evolució fent una lectura crítica del paper que hi ha jugat l’home”. També s’ha valorat “l’esforç des del punt de vista formal, amb l’ús de diferents tècniques d’animació per crear imatges poderoses i suggerents”. Un esforç que també es visualitza en la composició de l’equip de la sèrie, integrat per il·lustradors i animadors.

El premi Audiovisual MAC de Nous Formats que patrocina la XAL està dotat amb 14.000 euros i preveu l’emissió del projecte guanyador dins de la franja de nous formats DO (Denominació d’Origen) de la Xarxa de Televisions Locals.

Pel que fa a la Mostra de Programes de Televisió de Proximitat, el premi al millor programa cultural se l'ha endut Xadom, d'Atzucac Films, mentre que Green Power, de Cassette Films, s'ha endut el premi al millor programa d'entreteniment.

 

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa