Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Televisió de Cardedeu fa 30 anys

Sala de premsa


El 7 de juny de 1980 es duia a terme la primera emissió

Televisió de Cardedeu fa 30 anys

Aquest dilluns, dia 7 de juny, Televisió de Cardedeu compleix 30 anys de la seva primera emissió. Televisió de Cardedeu va ser la primera televisió local de l'Estat espanyol i va néixer fruit de la iniciativa d'un grup de cardedeuencs – Jaume Morató, Jaume Rodri i Joan Grífols- que van creure que estaria bé compartir amb tot el poble les nits de Jazz que se celebraven l'any 1979 a Cardedeu, i que una de les maneres, podia ser emetre aquests concerts per televisió. Així, el 7 de juny de 1980 es va dur a terme la primera emissió utilitzant el teatre l'Esbarjo com a plató. L'èxit de la iniciativa va encoratjar molts vilatans a tirar la televisió endavant i es va constituir una comissió gestora.

La segona emissió de Televisió de Cardedeu va arribar un any després, durant la revetlla de Sant Joan. Eren emissions al·legals, que trencaven el monopoli de la televisió a Espanya, quan només existien dos canals: els de Radio Televisión Española, de manera que la Guàrdia Civil les va fer aturar. Uns mesos més tard, el setembre de 1981 es va aconseguir que les autoritats de l'època consentissin les emissions, sempre que es fessin discretament.

Televisió de Cardedeu ara celebra 30 anys servint el seu municipi i sent un referent en el món de la comunicació local.

lamalla.cat

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa