Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Sèries sobre el món del clown i la història de la pintura, principals novetats d'aquest estiu a l'XTVL

Sala de premsa


Una sèrie d'humor i un programa d'actuacions musicals són altres de les estrenes

Sèries sobre el món del clown i la història de la pintura, principals novetats d'aquest estiu a l'XTVL

La Xarxa de Televisions Locals arrenca aquest dilluns 5 de juliol la programació d’estiu amb una aposta decidida per les sèries de divulgació cultural. D’una banda, La fàbrica dels pallassos, una producció de VOTV que relata l’experiència durant un mes de vint joves d’arreu del món a l’escola de clown que el pallasso Jango Edwards ha fundat a la Fàbrica de les Arts de Granollers: The Noveau Clown Institute. En capítols de 25 minuts, la sèrie mostra tot el que van aprenent durant el curs aquests aspirants a clown, i també s’escola en la seva intimitat per conèixer com viuen i què esperen d’aquesta experiència.

De la seva banda, Palettes és una sèrie documental que repassa les principal obres de la història de la pintura. Cada entrega, també de 25 minuts, analitza una peça pictòrica i ofereix un estudi en profunditat per descobrir les intencions de l’autor i el context en què va ser creada. Gràcies a les darreres tècniques d’animació en vídeo, cada quadre s’analitza, es descompon i es revelen els secrets de les imatges com si es tractés d’una aventura. Palettes és una producció de La Sept Arte, La Réunion des Musées Nationaux i Palette Production.

La sèrie d’humor Evolució, produïda per la Televisió Autonòmica Valenciana, aportarà el toc de diversió a la graella estiuenca. Es tracta d’un programa d’esquetxos ambientat en tres èpoques històriques diferents: la Prehistòria, l’Imperi Romà i l’Edat Mitjana. Cada capítol, de 20 minuts, planteja situacions pròpies dels nostres dies que es resolen còmicament aplicant la mentalitat de l’època en què se situa.

La programació d’estiu també depara una novetat en l’àmbit musical, a través del programa Festibad Xarxa. Un espai que oferirà els concerts que es van celebrar a mitjans d’abril a L’Hospitalet de Llobregat en el marc del Festibad Xarxa, un festival de música itinerant que enguany han posat en marxa l’XTVL i el programa Bad Music, amb la col·laboració de la televisió local amfitriona, TV L’Hospitalet. Al llarg d’una hora, cada entrega recollirà les actuacions dels diferents grups de pop, rock i blues en el seu pas pel festival.

'Terra d’amfitrions' passeja per municipis
El cantant Gerard Quintana, el periodista Manel Lucas, el polític Joan Puigcercós o l’actor Roger Coma són alguns dels personatges coneguts amb qui el programa Terra d’amfitrions, de Volcano Grup, recorrerà diferents localitats de la demarcació de Girona.

‘Bomberes’ recull el punt de vista de tres dones en aquest cos
La Xarxa emetrà en primícia aquest estiu Bomberes, un documental produït pel departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat que recull el testimoni de tres dones, Núria Picas, Carme Romero i Emma Roca, que treballen, respectivament, al parc de bombers de Calonge, Cambrils i la Seu d’Urgell. Al llarg de 25 minuts, aquestes professionals en la lluita contra el foc expliquen per què van escollir aquesta professió, què els agrada de la seva feina i què creuen que pot aportar la dona al cos de bombers.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa