Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La Diada, en directe a la XTVL i COMRàdio

Sala de premsa


Els periodistes Mabel Moreno i Dídac Boza comentaran l'acte a la Xarxa, i Jordi Duran a la COM

La Diada, en directe a la XTVL i COMRàdio

La Xarxa de Televisions Locals (XTVL) i COMRàdio retransmetran en directe aquest dijous, 11 de setembre, l'acte institucional organitzat pel Govern català i el Parlament de Catalunya amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

En el cas de la XTVL, els periodistes Mabel Moreno i Dídac Boza comentaran el desenvolupament de l'acte, que començarà a les 11.30 h al Parc de la Ciutadella de Barcelona i que presidiran conjuntament el president de la Generalitat, José Montilla, i el del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. La XTVL distribuirà aquesta retransmissió entre les 61 televisions locals que hi estan adherides.

A COMRàdio, a partir de les 11 h i fins a les 13 h, Jordi Duran, director i presentador del programa El Dia a la COM es traslladarà al Parc de la Ciutadella de Barcelona per comentar, també en directe, el decurs de la celebració.
A les 13 h, a més, la COM emetrà el programa Especial Mite del Compte Arnau, conduït per Francesc Triola. Un recorregut per la llegenda més representativa i emblemàtica del Ripollès, exemple significatiu de la mitologia nacional. Aquest any se celebra el vint-i-cinquè aniversari de "La Veu de Sant Joan", emissora municipal de Sant Joan de les Abadesses.

Isabel Pérez

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa