Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Mabel Moreno, nova directora d'Informatius, i Pere Gibert, nou director de Programes de l'XTVL

Sala de premsa


Assumeixen les responsabilitats de Carlos Torreiro, que va morir el 29 d'agos

Mabel Moreno, nova directora d'Informatius, i Pere Gibert, nou director de Programes de l'XTVL

Mabel Moreno, fins ara coordinadora d’Informatius i Esports de la Xarxa de Televisions Locals, ha assumit la direcció d’Informatius del mitjà, mentre que Pere Gibert, fins al moment coordinador de Continguts Culturals i d’Entreteniment de l’XTVL, n’ha estat nomenat director de Programes. Els dos es faran càrrec de les responsabilitats que centralitzava com a director de Continguts Carlos Torreiro, que va morir el 29 d’agost. El director general de la XAL, Marc Melillas, ha defensat la “gran competència i solvència” de Moreno i Gibert, i ha ressaltat l’aposta per dos professionals de la casa: “La seva trajectòria a la Xarxa els dota d’un ampli coneixement de l’organització i del sector de la comunicació de proximitat”.

Mabel Moreno (L’Hospitalet de Llobregat, 1973) és llicenciada en Periodisme. El gruix de la seva carrera professional s’ha desenvolupat en mitjans de comunicació audiovisuals, principalment d’àmbit local i pertanyents al sector públic. Entre els anys 1997 i 2005 va treballar a Ràdio Televisió L’Hospitalet, exercint diferents tasques. A Ràdio L’Hospitalet va ser redactora i productora de diferents espais i també va dirigir i presentar dos magazins matinals. També va col·laborar amb TV L’Hospitalet com a editora i presentadora d’espais monogràfics sobre temes d’actualitat. Com a coordinadora d’Informatius i Esports de l’XTVL, Mabel Moreno ha tingut un paper destacat en la gestió de la redacció i l’edició vespre de l’informatiu Al dia.

Pere Gibert (Terrassa, 1977) és llicenciat en Comunicació Audiovisual. Va començar la seva carrera professional com a locutor de Matadepera Ràdio. Va treballar durant vuit anys a Canal Terrassa TV i Ràdio Municipal de Terrassa. Entre els anys 2002 i 2005 va ser cap d’Informatius i Programes d’aquests dos mitjans. L’any 2006 va formar part de l’equip del magazín Matins.COM de COMRàdio.
Com a coordinador de Continguts Culturals i d’Entreteniment de l’XTVL Pere Gibert ha estat el responsable de dissenyar, seleccionar i negociar projectes audiovisuals pertanyents a aquests dos gèneres per a la seva inclusió a la programació de la Xarxa de Televisions Locals. En aquesta línia, també ha coordinat el projecte de nous formats audiovisuals Denominació d’Origen (DO).

Pel que fa a la coordinació informativa dels mitjans del grup de comunicació vinculat a la Diputació de Barcelona (XTVL, lamalla.cat i COMRàdio), que també exercia Carlos Torreiro, es mantindrà reforçant el treball conjunt entre les direccions dels tres mitjans.

Isabel Pérez Vera

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa