Xarxa Audiovisual Local

Divendres, 30 d'octubre de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Llucià Ferrer, la nova aposta d'humor de l'XTVL

Sala de premsa


S'estrena aquest dilluns 13 de setembre a les televisions locals

Llucià Ferrer, la nova aposta d'humor de l'XTVL

L’XTVL estrena aquest dilluns a la nit l’espai d’humor Podria ser pitjor, on el conegut presentador Llucià Ferrer conduirà monòlegs inspirats en escenes i situacions còmiques del dia a dia de la gent, acompanyats de vídeos divertits d’internet. Cada nit de dilluns a divendres, el programa, de cinc minuts de durada, es capbussarà en l’actualitat a la recerca de temes com la moda, el futbol i els companys de feina, als quals en Llucià sabrà treure punta. Per fer-ho, comptarà amb un delirant equip de col·laboradors: la iaia Antònia, que cada setmana cantarà la cartilla a algun personatge conegut; els Martínez, dos germans que acompanyats d’una guitarra posaran notes d’humor a l’actualitat; o en Nil, el cosí d’en Llucià, que intentarà fer-lo tocar de peus a terra tot fent-li baixar els fums.

Llucià Ferrer prové del món de la comunicació local. Va debutar a Ràdio Manlleu, la ràdio de la seva ciutat natal. Més tard va fer el salt a Ràdio Flaixbac, on durant quatre temporades va presentar el programa El matí i la mare que el va parir. Encara en el món de la ràdio, va presentar Freakandó matiner a RAC 105 i On vols anar a parar? a Catalunya Ràdio. En el camp de la televisió ha presentat programes com Virus i Quin País! a Televisió de Catalunya, i Control Central a City TV. Tot i que Podria ser pitjor serà la seva primera experiència en el terreny dels monòlegs televisius, Llucià Ferrer ja ha demostrat les seves habilitats en aquest gènere dalt dels escenaris, participant a l’espectacle Catshow.

Podria ser pitjor, una coproducció de l’XTVL i El9TV, és una de les principals apostes de la Xarxa aquesta tardor en el camp de l’entreteniment.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa