Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > La televisió nacional d'Andorra s'adhereix a la XAL

Sala de premsa


La televisió nacional d'Andorra s'adhereix a la <b>XAL</b>

El ministre d’Economia i Finances del Govern d’Andorra, Pere López, i el president de la Diputació de Barcelona i de la XAL, Antoni Fogué, han segellat l'acord que incorpora Andorra TV a la Xarxa de Televisions Locals (XTVL)

Més informació

Ràdio Televisió d'Andorra

Altres notícies

Ràdios i televisions locals podran gaudir aquest Nadal d’un ampli repertori de concerts

‘La Xarxa Tendències’, premi de Comunicació no Sexista

La Xarxa culmina amb un especial sobre el 25-N la primera cobertura multimèdia de la ràdio i la televisió local

La televisió nacional d'Andorra s'adhereix a la XAL

Andorra Televisió, la televisió nacional del Principat, ha formalitzat aquest divendres al migdia la seva adhesió a la Xarxa Audiovisual Local (XAL) a través de la signatura d’un acord de col·laboració entre ambdues parts. En un acte celebrat a les instal·lacions de Ràdio i Televisió d’Andorra, el president de la Diputació de Barcelona i de la XAL, Antoni Fogué, i el ministre d’Economia i Finances del Govern d’Andorra, Pere López, han segellat aquest conveni. Fogué ha afirmat que "aquest acord, volgut i molt positiu per les dues parts, enriqueix la comunicació destinada a les persones, des del punt de vista de la proximitat" i a la vegada ha instat a "buscar sistemes per optimitzar els recursos públics amb el treball en xarxa". De la seva banda, el director general de Ràdio i Televisió d’Andorra, Jordi Marticella, ha manifestat que "aquest acord estratègic és un senyal de normalitat i complementarietat, en el sentit que permet fer entrar la realitat d’Andorra a les llars catalanes, i a la vegada que la realitat d’Andorra arribi a Catalunya".

L'acord permet a Andorra Televisió accedir als serveis que la XAL posa a disposició de les entitats adherides, com l’agència de notícies XN. Així, els serveis informatius de la televisió andorrana podran disposar de les informacions relatives a l’actualitat de Catalunya que generi XN, a la vegada que podran contribuir aportant notícies sobre el Principat que siguin d’interès per a l’audiència catalana.

D’altra banda, aquest acord també garanteix l’accés d’Andorra Televisió a la programació sindicada de lliure emissió de la Xarxa de Televisions Locals (XTVL). De la mateixa manera, la televisió andorrana podrà donar a conèixer i compartir els seus continguts de producció pròpia amb la resta de televisions membres de la XAL, atenent als principis de corresponsabilitat, reciprocitat i reconeixement mutu que governen aquesta estructura de suport als mitjans audiovisuals de proximitat.

Gràcies a l’adhesió a la XAL, Andorra Televisió pot oferir actualment per internet els seus continguts i els de l’XTVLxip/tv per ser consumits a la carta. La televisió andorrana s’ha sumat així a la plataforma de distribució per internet de continguts audiovisuals sota demanda que la XAL ofereix a les televisions adherides. A dia d’avui, vuit programes Andorra Televisió ja es poden veure a través d’aquesta plataforma, accessible a l’adreça http://programes.rtva.ad.

Conveni entre Ràdio Nacional d'Andorra i COMRàdio
D'altra banda, també aquest divendres s'ha signat un conveni de col·laboració entre Ràdio Nacional d'Andorra i l'Agència de Comunicació Local (ACL), que gestiona la programació de COMRàdio. Aquest acord  pretén crear un marc de col·laboració per desenvolupar actuacions i projectes comuns en la prestació de serveis audiovisuals i de suport a la comunicació local. Amb aquest acord Ràdio Nacional d'Andorra també pot participar del projecte de la Sindicada, la plataforma d'intercanvi de continguts i coneixements entre  la COM i les emissores municipals catalanes.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa