Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > ‘Criatures’, un nou programa que parla amb optimisme de l'educació dels fills

Sala de premsa


A partir de la setmana vinent, a les televisions locals

‘Criatures’, un nou programa que parla amb optimisme de l'educació dels fills

La Xarxa de Televisions Locals estrena la setmana vinent Criatures, un programa que aborda amb optimisme i sentit de l’humor qüestions relacionades amb la criança i l’educació dels fills. La productora Alguna Pregunta signa aquest espai televisiu, inspirat en el portal per a pares i mares www.criatures.cat.

Criatures vol convèncer els espectadors que educar els fills és difícil però no impossible. Partint d’aquest objectiu, el programa adopta el format d’un contenidor amb múltiples seccions. L’apartat central és un reportatge que reflecteix com viuen diverses famílies un tema relacionat amb la criança o l’educació dels fills. Les opinions dels experts també jugaran un paper important en el programa. Així, una secció recollirà les recomanacions de diferents especialistes a l’entorn d’aspectes com l’alletament, l’educació emocional, els valors o les etapes del creixement, com ara l’adolescència.

El programa també seguirà cada setmana les classes de preparació al part de tres embarassades. En aquestes sessions, aquestes futures mares parlaran de quines són les seves preocupacions en relació amb l’embaràs, el part i la criança dels fills. Curiositats sobre el món dels nadons i vídeos penjats a internet protagonitzats per infants completaran els continguts de Criatures.

Emissió per TV i internet
El programa, de periodicitat setmanal, consta de 13 capítols de 20 minuts. L’XTVL el distribuirà a totes les televisions adherides, que l’emetran en l’horari que convinguin. També es podrà veure a la carta per internet, a través de www.xiptv.cat/criatures. Criatures també disposa de pàgina a Facebook i perfil a Twitter.

Isabel Pérez Vera

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa