Xarxa Audiovisual Local

Dimecres, 3 de juny de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > S'estrena 'Cada casa és un món', una sèrie que retrata els diferents models de famílies catalanes

Sala de premsa


El proper dilluns 4 d'octubre a la nit a l'XTVL

S'estrena 'Cada casa és un món', una sèrie que retrata els diferents models de famílies catalanes

La Xarxa de Televisions Locals estrena aquest dilluns Cada casa és un món, una minisèrie documental que retrata diferents models de família existents a la societat contemporània. La productora laQuimera, també autora de programes com Carreteres secundàries, Banda sonora i REC Reporteros Cuatro, signa aquest projecte, que s’endinsa en el dia a dia de diverses famílies anònimes amb l’objectiu de veure com viuen i què pensen.

Dues dones casades que han sigut mares gràcies a la inseminació artificial, una parella que ha tingut 10 fills, una parella formada per tres persones que decideixen ser pares, una mare soltera... són alguns dels perfils familiars que participen a la sèrie. Tots ells han obert les portes de casa seva a l’equip del programa per explicar la història de la seva família, desvetllar els fets que han marcat les seves vides i compartir els seus interessos i inquietuds.

Cada casa és un món té una clara base documental però també es planteja com un programa d’entreteniment, diferent i innovador. Allunyat del reportatge clàssic o de les docusèries més convencionals, dibuixa un retrat personal, proper i emotiu de les diverses classes de famílies catalanes del segle XXI. 

Emissió per TV i internet
De periodicitat setmanal, Cada casa és un món consta de 13 capítols de 12 minuts. Es podrà veure tots els dilluns dins del contenidor nocturn Civilis, dedicat a qüestions relacionades amb la societat i la ciutadania, en el següent horari: a les 23.05 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, VOTV Vallès Oriental Televisió, Canal Nord Figueres, Vallès Visió, Menorca TV i CLIP TV; a les 00.05 h per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, Televisió de Girona, Penedès TV i m1tv; i a les 00.35 h per Canal Reus TV. Fora d’aquest horari, l’XTVL distribuirà aquest programa a la resta de televisions adherides perquè l’emetin quan convinguin.

Cada casa és un món també es pot veure a la carta per internet a través del web www.xtvl.tv/cadacasaesunmon, on també es pot consultar informació sobre el programa. També es pot veure a la carta per internet a través de www.xiptv.cat/cadacasaesunmon.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa