Xarxa Audiovisual Local

Diumenge, 31 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > DO arrenca la temporada de tardor amb sèries de ficció, documentals i propostes culturals

Sala de premsa


La programació del nou trimestre s’estrena aquest cap de setmana

DO arrenca la temporada de tardor amb sèries de ficció, documentals i propostes culturals

Denominació d’Origen (DO), la franja de programes de nous formats coproduïts per l’XTVL i productores independents catalanes, estrena aquest cap de setmana la temporada de tardor amb sèries de ficció, documentals i propostes culturals. En el camp de la ficció, les novetats són les sèries Ruta 66, de Boala Films, i 12 bodes i un funeral, d’El Cangrejo. Pel que fa al gènere documental, s’estrena la sèrie Secrets, de la productora Batabat. Amb la nova temporada també es produeix el retorn, amb nous capítols, d’algunes sèries de caràcter cultural, ja conegudes a DO: Adaptation, de JProduccions; DanSA, de La Reina de Beics; i Concerts privats, de Minifilms. Tres treballs que es reincorporen a la programació del projecte amb el repte de donar a conèixer els nous talents de l’àmbit del teatre, la dansa i la música. Finalment, DO acull aquest trimestre la reemissió d’una de les sèries més transgressores i de més èxit d’aquest any: VIE, de Crampton.

On i quan es pot veure
DO és un programa televisiu d’una hora setmanal, que s’emet a través d’una quinzena de televisions de proximitat de l’XTVL i, alhora, un projecte audiovisual que té finestra a internet. En televisió, DO s’emet tots els diumenges a la nit a una quinzena de televisions (Mallorca TV, Andorra TV i BTV l’emeten, respectivament, les nits del dijous, divendres i dissabte). A internet, les sèries de DO es poden veure íntegrament i en paral·lel a l’emissió televisiva a través de la pàgina web www.xtvl.tv/do i la plataforma www.xiptv.cat/do. Un bloc amb informació actualitzada del projecte, entrevistes als autors de les sèries, making off i espais de reflexió sobre cultura, fa de complement del web sota l’adreça www.xtvlblocs.cat/do.

Com a novetat important d’aquesta temporada, i amb el repte d’avançar en l’àmbit multimèdia i de participació, DO incorpora Twitter sota l’adreça http://twitter.com/weareDO.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa