Xarxa Audiovisual Local

Dilluns, 25 de maig de 2020

.

 

La Xarxa Audiovisual Local, SL és una societat mercantil creada per la Diputació de Barcelona per gestionar el suport a l’audiovisual local català, donant resposta a les seves necessitats i contribuint a la dinamització del sector. Aquests objectius els desenvolupa a través de la marca La Xarxa de Comunicació Local, una plataforma multimèdia de continguts i serveis a disposició dels mitjans de proximitat del país (televisions, ràdios i suports en línia).

El principal servei que La Xarxa els ofereix és l’oferta de continguts, que es dissenya conjuntament amb els mitjans adherits amb el propòsit d’incentivar al màxim la coproducció amb tots ells. Un criteri d’actuació que pretén, d’una banda, augmentar la visibilitat dels continguts audiovisuals locals distribuint-los al conjunt de mitjans adherits i ampliar-ne així l’audiència potencial; i, de l’altra, estimular econòmicament el sector.

L’oferta de continguts és: informatius i esportius, i divulgatius i d’entreteniment. Pel que fa als continguts informatius i esportius, posen l’accent en la informació local i s’elaboren a partir de la coordinació periodística entre els serveis informatius de La Xarxa i les redaccions dels mitjans adherits. Aquesta tasca conjunta la centralitza el servei de continguts informatius XN, en què ambdues parts comparteixen diàriament tant previsions de cobertura informativa com peces d’actualitat.

Respecte als continguts divulgatius i d’entreteniment, conformen un catàleg que es renova periòdicament coincidint amb l’inici de la temporada radiofònica (anual) i televisiva (trimestral). Aquest catàleg va adquirint progressivament una dimensió multimèdia amb la incorporació de programes amb un doble format (radiofònic i televisiu).

La Xarxa posa a disposició dels mitjans adherits diverses eines per distribuir i compartir continguts de manera sincrònica (a través del satèl·lit), i asincrònica. En el cas de les televisions, la plataforma de distribució asincrònica és el sistema informàtic anomenat xip. Quant a les ràdios, la distribució asincrònica es fa a través de la plataforma web la Sindicada. A banda de l’oferta de continguts, La Xarxa presta als mitjans adherits altres serveis, com l’assessorament lingüístic, l’assistència jurídica i tècnica, i la formació en diferents camps.

 

Façana de l'edifici de La Xarxa a Barcelona

 

Xarxa Audiovisual Local, SL 

B-65908337

Inscrita al Registre Mercantil de Barcelona en data 21 de desembre de 2012 al volum 43517, foli 63, full B 431188, inscripció 1a.


Pavelló Cambó. Recinte Maternitat - Travessera de les Corts, 131.159 08028 Barcelona

Tel. +34 93 508 06 00 · laxarxa@laxarxa.cat

XAL > Sala de premsa > Torna a les televisions locals el programa educatiu 'Famílies i Escola'

Sala de premsa


El programa estrena la nova temporada aquest dilluns a la nit

Torna a les televisions locals el programa educatiu 'Famílies i Escola'

Aquesta nit torna a les televisions locals Famílies i Escola, després de l’èxit de la primera temporada d’aquesta producció de Canal Terrassa Vallès, amb el suport de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona, la Xarxa Audiovisual Local i la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Ensenyament Secundari de Catalunya (FAPAES). El programa manté intacta la seva filosofia: sensibilitzar la societat sobre la importància de la funció educativa de les famílies. I ho fa aportant eines al conjunt de la comunitat educativa, en especial als pares i mares, que puguin ser útils en l’educació dels infants i joves.

Amb una durada de 25 minuts, Famílies i Escola vol entretenir sense renunciar a un marcat caràcter didàctic, que combina paraula oral i escrita, llenguatge senzill i desenfadat i conclusions finals específiques amb voluntat instructiva. En aquest sentit, el director general de la Xarxa Audiovisual Local, Marc Melillas, ha manifestat aquest dilluns durant la presentació del programa que aquest ha assolit el repte de dur a terme una funció social "sense renunciar a l’entreteniment". De la seva banda, la diputada d'Educació, Carme García Suárez, ha declarat que "estem molt satisfets d'aquest producte, perquè està funcionant i perquè compleix plenament amb el nostre suport a la funció educadora de les famílies. Per això hem seguit apostant-hi, malgrat la situació econòmica". La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Educació, ha contribuït amb 12.000€ a la producció de la sèrie.

Nous continguts
Presentat per Joan Carles Folia, aquesta nova temporada el programa tractarà temes com l’educació alimentària, el paper dels pares i mares en l’educació dels fills, l’educació tecnològica o la importància del vocabulari en l’educació dels fills.

Emissió per televisió i internet
Famílies i Escola s’estrena aquest dilluns a la nit a les 23.30 h per 23.30 h per TV L’Hospitalet, Canal Terrassa Vallès, VOTV Vallès Oriental Televisió, Canal Nord Figueres, Vallès Visió, Menorca TV i CLIP TV; i a les 00.30 h per TAC 12, Canal Blau TV/Maricel TV, El 9 TV, GAVÀ Televisió, Conca TV, TV Badalona, Televisió de Girona, PenedèsTV i m1tv. També es pot veure a la carta per internet a través del web www.xtvl.tv/familiesiescola.

A més de ser un producte televisiu per ser consumit per l’audiència, Famílies i Escola també és una eina a mans dels ajuntaments. Així, l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona proposa a tots els ajuntaments de la província utilitzar el programa per treballar amb les famílies i fer-ne difusió als centres educatius i les AMPA dels municipis.

+ informació

Per a més informació, contacta amb el departament de Comunicació:

comunicacio@laxarxa.cat

93.508.06.00

© Xarxa Audiovisual Local, SL
Logo_laxarxa